Έρχονται τα ρωσικά αντίμετρα με απελάσεις διπλωματών!

Τι αποκάλυψε η Κ. Μακρή για την απάντηση της Μόσχας στην Ελλάδα

Τα ρωσικά αντίμετρα που αναμένονται εις βάρος της Ελλάδας, μετά τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας,  αναφέρθηκε η Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Κατερίνα Παναγοπούλου.       

Η σχολιάστρια του Star υπενθύμισε ότι σήμερα εκλήθη εκ νέου ο πρέσβης μας κ. Φρυγανάς  στο ρωσικό Υουργείο Εξωτερικών και όπως πρόσθεσε, εκεί που είχαμε την εικόνα ότι ήταν μια περίπου φιλική συζήτηση, ήρθε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για να μας προσγειώσει, καθώς αναφέρει ότι τον κάλεσαν για να διαμαρτυρηθούν για «τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις».

Η Κ. Μακρή ανέφερε σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι ότι στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εκτιμούν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Ρωσία θα απελάσει μάλλον τον Γραμματέα της ελληνικής πρεσβείας,  δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα.

Οι ίδιες πηγές  εύχονται αυτή η σοβαρή διένεξη να σταματήσει πλέον εκεί,  γιατι αν κλιμακωθεί θα είναι ένα  μεγάλο ρίσκο.

Η σχολιάστρια  του Star επισήμανε ότι μια σειρά απο ρωσικοί οικονομικοί κολοσσοί δραστηριοποιούνται πλέον στην Ελλάδα, στην ενέργεια, στα ξενοδοχεία, στον τραπεζικό τομέα, στην εμπορία αυτοκινήτων, στις μεταφορές κ.α.  ενώ στην Ελλάδα βρίσκονται και τεχνικές εταιρίες της Ρωσίας, με τις επενδύσεις από τη συγκεκριμένη χώρα να αυξάνονται την περασμένη χρονιά κατά 9% σχεδόν. 

Αυξήθηκαν όμως και οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία, με χαρακτηριστική περίπτωση  τις εξαγωγές φράουλες που σχεδόν πενταπλασιάστηκαν, μέσω Λευκορωσιας,  που είναι ο δρόμος για να ξεπερνάμε  το εμπάργκο της Ε.Ε. λόγω Ουκρανίας.  

Όπως κατέληξε η Κ. Μακρή,  «γι’  αυτό και η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει με την ένταση,  αλλά το θέμα ειναι τι θέλουν και οι Ρώσοι». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top