Εκλογές το συντομότερο ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο κόσμος αντιδρά στη συμφωνία των Πρεσπών γιατί είναι κακή»

Εκλογές το συντομότερο ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές το συντομότερο δυνατό ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο σε συνέντευξη σε εκπροσώπους τοπικών μέσων ενημέρωσης στην Κρήτη, όσο και στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung. 

«Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να δώσει παραπάνω στη χώρα. Όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερα. Όποτε και αν πάει σε εκλογές ο κ. Τσίπρας, θα τις χάσει. Η χώρα χρειάζεται μια δυναμική επανεκκίνηση, μια πρόταση ανάπτυξης που θα θέτει επενδύσεις και δουλειές στο επίκεντρο. Η ΝΔ διαθέτει αυτή την πρόταση» από την Κρήτη.

«Στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο αντιλήψεις. Αυτή που δίνει έμφαση σε ένα μεγάλο σπάταλο κράτος, και η άλλη που δεν δίνει έμφαση σε επιδόματα και θέτει ως προτεραιότητα τη μείωση της φορολογίας. Οι πολίτες θα μας δώσουν την ευκαιρία. Η ΝΔ είναι έτοιμη αν γίνουν και αύριο εκλογές» πρόσθεσε.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως είναι «κακή συμφωνία» και πως καταλαβαίνει απόλυτα το «γιατί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας είναι απέναντι στην συμφωνία».

«Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία αν φτάσει στην ελληνική Βουλή. Ο κ. Ζάεφ χρησιμοποιεί το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας και έχει επενδύσει πάρα πολλά στο ζήτημα της "μακεδονικής γλώσσας" και εθνότητας, επιβεβαιώνοντας τις ενστάσεις μας. Για πρώτη φορά κυβέρνηση εκχώρησε εθνότητα και γλώσσα, δίνοντας και διαβατήριο για το ΝΑΤΟ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οκτώ στους 10 Έλληνες λένε ότι δε βλέπουν φως στο τούνελ»

«Εμείς λέμε ότι όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει να προσφέρει στη χώρα. Στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ για την Ελλάδα, χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Η οικονομία δεν αναπτύσσεται, με εξαίρεση τον τουρισμό και ουδείς μιλά για τα ιδιωτικά χρέη, που αυξήθηκαν την τελευταία τριετία κατά σχεδόν 50% από 80 σε 130 δισ ευρώ. Μιλώ για τα χρέη των πολιτών προς την εφορία, τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τις τράπεζες. Πολλοί άνθρωποι διακατέχονται από αίσθημα απόγνωσης» είπε, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης στη γερμανική εφημερίδα.

«Αν ήταν η κατάσταση τόσο καλή όσο προσπαθεί να την παρουσιάσει η κυβέρνηση, γιατί τότε οκτώ στους δέκα Έλληνες λένε σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις ότι δεν βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ; Χώρια που ακόμη κι όταν λήξει το πρόγραμμα θα συνεχιστεί η επιτήρηση της Ελλάδας από τους πιστωτές» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top