Το πρώτο τετ α τετ Τσίπρα-Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Σκοπιανό και συλληφθέντες στρατιωτικοί τα δύο μέτωπα για τον πρωθυπουργό

Το πρώτο άτυπο τετ α τετ είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ταγίπ Ερντογάν στα πηγαδάκια της συνόδου του ΝΑΤΟ όπου ο τηλεοπτικός φακός τους συνέλαβε να συνομιλούν για λίγα λεπτά, όσο ο Γενικός Γραμματέας  της συμμαχίας ξεναγούσε τους ηγέτες.

Η ουσιαστική συνάντησή του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν  αύριο στις 15.30, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ θα γίνει σε πολύ βαρύ κλίμα.

Ο Πρωθυπουργός  θα πει ανοιχτά στον Τούρκο Πρόεδρο  ότι οι δυο στρατιωτικοί κρατούνται παράνομα και πρέπει να απελευθερωθούν και θα βάλει στο τραπέζι  τις απανωτές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο. 

«Να σταματήσει επιτέλους η Τουρκία να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Σκία    

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ

Ο Ερντογαν   αναμένεται να ζητήσει την επιστροφή των 8 Τούρκων που κατηγορούνται για το πραξικόπημα αλλά  θα μιλήσει και για το μόνιμο καημό του, τους υδρογονάνθρακες και  τα θέματα του Αιγαίου. 

Τις προθέσεις του έδειξε, με την πρώτη επίσκεψη του στα κατεχόμενα, μετά την επανεκλογή του.
«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι Τουρκοκύπριοι μειονότητα σε ένα ελληνικό κράτος» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος από τα κατεχόμενα. 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με τον Πρόεδρο Τράμπ στην κορυφή του τραπεζιού , ο Πρωθυπουργός  και ο Υπουργός Εξωτερικών δίνουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι  ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων. Ο Ζόραν Ζάεφ μιλησε για διασφάλιση της «μακεδονικής» ταυτότητας,   και εκτίμησε ότι 15 Ιανουαρίου θα ολοκληρώσει τις συνταγματικές αλλαγές. Ζήτησε τότε η Ελλάδα να κυρώσει στη Βουλή τη συμφωνία αλλά και το πρωτόκολλο πλήρους ένταξης στο ΝΑΤΟ

«Οι Έλληνες πήραν erga omnes  όνομα και εμείς erga omnes ταυτότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας στο BBC. 

Η κυβέρνηση  πάντως, λόγω της συμμετοχής του Πάνου Καμένου στην αποστολή υποβαθμίζει την ενταξιακή πρόσκληση σε τεχνικό ζήτημα, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι παραδίδουν το εθνικό «όπλο» της Ελλάδας στο Σκοπιανό.      

«Παραδίδουν έτσι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και αποτελούσε την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν.  Σύντομα θα κριθούν και για αυτό από τον ελληνικό λαό» ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.   

«Να μην δοθεί πρόσκληση ένταξης στα Σκόπια από το ΝΑΤΟ» ζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top