Προσπαθούν να τα μαζέψουν Χαν - ΕΕ μετά τον σάλο για αλλαγή των συνόρων

Σφοδρή κριτική από ΝΔ: Έμελλε να μάθουμε από Επίτροπο τι συζητά η κυβέρνηση

https://www.star.gr/eidiseis/politiki/429511/o-epitropos-xan-milhse-gia-ana

Να ανασκευάσουν τις εντυπώσεις που αυτονόητα δημιουργήθηκαν από την δήλωση Χαν για… «αναδιάρθρωση» των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας επιχειρούν πλέον τόσο ο ίδιος ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπος όσο και η Κομισιόν.      

«Ο Επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε "αλλαγή συνόρων". Ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να επιλυθούν τα ανοιχτά διμερή θέματα πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση, αναφέρθηκε στις διαρκείς Έλληνο - Αλβανικές συνομιλίες για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο στην βάση μίας κοινά αποδεκτής συμφωνίας και από τις δύο χώρες» δήλωσε στην «Καθημερινή» εκπρόσωπος του Επιτρόπου.   

Αλλά και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας.  

Όπως ανέφερε,  ο Επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

Σφοδρή κριτική από τη ΝΔ: Έμελλε να το ζήσουμε κι αυτό  

Σφοδρή κριτική  ασκεί η ΝΔ με ανακοίνωσή της για το ζήτημα τόσο στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για μυστική διαπραγμάτευση  που περιλαμβάνει και αλλαγή των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας. 

Αναφέρει  συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΝΔ: 
«Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία! 

 Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία. Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό.  Όσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top