Κόντρα κυβέρνησης - ΣΕΒ μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη

Κατηγόρησε για διγλωσσία ο πρόεδρος του ΣΕΒ τον κ. Τσίπρα

Κριτική στην κυβέρνηση για νομοθεσία που αποτρέπει τις επενδύσεις άσκησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.   

«Τη στιγμή που η χώρα αναζητεί επενδύσεις, η Κυβέρνηση νομοθετεί κατά τρόπο που αποθαρρύνει τους επενδυτές. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο περιέχει διατάξεις που αντιστρατεύονται τη γνώμη εργοδοτών και εργαζομένων. Ταυτόχρονα επιχειρείται να διαιρεθεί η επιχειρηματικότητα σε καλούς και κακούς.  Οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων και την πολιτική πόλωση.  Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν υπηρετείται με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΕΒ,  

Απαντώντας στον χθεσινό ισχυρισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από τη Γενική Συνέλευση του ΣΒΒΕ στη Θεσσαλονίκη,  ότι ο ΣΕΒ δεν εκπροσωπεί την παραγωγική τάξη και ότι οι θέσεις του ταυτίζονται με εκείνες της ΝΔ, ο κ. Φέσσας δήλωσε επίσης:  

«Από ό,τι θυμάμαι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει εγκαινιάσει εμβληματικές επενδύσεις μελών μας,  όπως η «Παπαστράτος», ενώ σήμερα ο κ. Παππάς, με τον κ. Τσαμάζ που είναι και μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου, εγκαινιάζει τις οπτικές ίνες στο σπίτι. Επίσης, επιχειρηματίες εμβληματικοί, όπως ο κ. Μυτιληναίος, ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο κ. Παπαλεξόπουλος, ο κ. Στασινόπουλος, ο κ. Αθανασίου με το Ελληνικό, όλοι αυτοί  που  συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ΣΕΒ και αποτελούν το «ανφάν γκατέ» της ελληνικής επιχειρηματικότητας με εκατομμύρια, δισεκατομμύρια επενδύσεων και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτό είναι που ονομάζουμε διγλωσσία».  

Τέλος,  σε απάντησή του σε ερώτημα δημοσιογράφου, για το αν πρέπει να κοπούν οι συντάξεις, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε: 

«Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να αποκτήσουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Οι συντάξεις, έτσι όπως έχουν διευθετηθεί, δίδουν πολλά σε ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει και λίγα σε αυτούς που έχουν συμβάλει στο να στηριχθεί το ασφαλιστικό σύστημα.  Αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντέξει το κόστος της ασφαλιστικής   δαπάνης» .

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΦΕΣΣΑ ΚΑΙ ΝΔ  

«Τα αμιγώς πολιτικά κίνητρα του ΣΕΒ αναδεικνύονται και από τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Θ. Φέσσα, ο οποίος θέλησε να επιτεθεί για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση»  σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τα  δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στην έκτακτης συνέντευξη  Τύπου.

Σε «απόλυτη ταύτιση» του  ΣΕΒ με  τη ΝΔ αναφέρθηκε  η υπουργός Εργασίας, Έφη Ατσχιόγλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top