Με κλειστά μαγαζιά θα «υποδεχτούν» τον Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας – Ένας μικρός «στρατός» στο νησί / Πρώτη ανάρτηση: 03-05-2018 15:31

Στη Λέσβο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μιλήσει στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο, κλείνοντας τις εργασίες τους.

Το νησί έχει μετατραπεί σε «φρούριο» για την άφιξη του Πρωθυπουργού ο οποίος θα συνοδεύεται από έναν μικρό «στρατό».

Επτά διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται μεταξύ του Πρωθυπουργού και των πολιτών του νησιού, οι οποίοι με αφορμή την άφιξή του έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις για το μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί.

Κάτοικοι και φορείς ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον Αλέξη Τσίπρα, με απεργίες και κλειστά καταστήματα τόσο στη Λέσβο όσο και τη Χίο.

Οι επαγγελματικοί φορείς και το επιμελητήριο έχουν κυρήξει για σήμερα Παλλεσβιακή απεργία. 

ΜΑΤ, ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΠΛΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

  • Στο νησί βρίσκονται 7 διμοιρίες των ΜΑΤ (2 από τη Λέσβο και 5 από Αθήνα & Θεσσαλονίκη)
  • Όλες οι δυνάμεις της Λέσβου -ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου-θα είναι σε εγρήγορση για να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα
  • Οι διμοιρίες αναμένεται να κλείσουν με τις κλούβες τα σημεία διέλευσης του πρωθυπουργού.
  • Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στο νησί με ειδικά οχήματα της υπηρεσίας
  • Άνδρες της κρατικής ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
  • Ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας θα υπερίπταται  κατά τη διάρκεια κίνησης του Αλέξη Τσίπρα. Το ελικόπτερο θα παρατηρεί από ψηλά τυχόν ύποπτες κινήσεις προκειμένου να ενημερώνει και να κατευθύνει τις επίγειες δυνάμεις.
  • Ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας θα απλωθεί για την ασφάλεια των επικοινωνιών και των τηλεφωνικών επαφών του Πρωθυπουργού, κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Λέσβο.
  • Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έχει δέσει «συμβολικά» και το Περιπολικό Ανοιχτής Θάλασσας «ΓΑΥΔΟΣ» το οποίο είχε εμβολιστεί πριν λίγο καιρό από τουρκική ακταιωρό.
     
«ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ» ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

Για την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα, οι φορείς και οι κάτοικοι του νησιού έχουν ετοιμάσει απεργίες, συλλαλητήρια και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις «ύστατη προσπάθεια πίεσης της κυβέρνησης να μην αυξήσει από την 1η Ιουλίου το ΦΠΑ στα νησιά». Κάλεσαν δε και το Δήμο Λέσβου αλλά και την Περιφέρεια να κρατήσουν κλειστές τις υπηρεσίες τους την ημέρα αυτή.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΑΣΤΡΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

 

Πριν βρεθεί στη Λέσβο, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει ένα πέρασμα από τη Λήμνο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, , θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στη Μύρινα, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου "Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων" για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στις 18:00 ο κ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.


 

Πηγή video: Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top