Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιό μου για καταπολέμηση της φτώχειας

Μαξίμου: Σαν να συζητά… εκδοροσφαγέας με αμνοερίφια για το πότε έρχεται το Πάσχα!

600.000 νέες θέσεις εργασίας ως το 2021 προβλέπει το σχέδιο που παρουσίασε σήμερα το απόγευμα ο  Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή  

Προβλέπει ακόμη αύξηση των δικαιούχων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και του επιδόματος ανεργίας και 1. 000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί.

«Αν οι εκλογές γίνουν φέτος, η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο που μπορεί να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% για την περίοδο 2019-2021. Αυτό μεταφράζεται σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες σε σχέση με το 2017» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης:

  • Η ανάσχεση της "σχετικής φτώχειας" μπορεί να γίνει μόνον με ανάπτυξη και νέες δουλειές. Κανένα σύστημα κοινωνικής προστασίας, ακόμα και το πιο προηγμένο, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη φτώχεια όσο η οικονομία υπολειτουργεί και όταν οι θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται είναι επισφαλείς ή αντιστοιχούν σε μισθούς που δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη.
  • Θέλουμε να αποφύγουμε μια ανάκαμψη χωρίς δουλειές ή με ωρομίσθιους που θα έχουν χαμηλότατες απολαβές, όπως οι σημερινές.
  • Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα καθιερωθεί  από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για 800.000 συμπολίτες μας με κόστος 1 δις ετησίως αντί των 760 εκατομμυρίων σήμερα. Στόχος μας είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
  • Τα κριτήρια για την απονομή επιδόματος ανεργίας θα γίνουν ελαστικότερα, ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των δικαιούχων. Με βάση τα στοιχεία του 2017 μόλις 12 στους 100 ανέργους λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Εμείς έχουμε προβλέψει 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε ετήσια βάση για να καλύψουμε αύξηση του αριθμού των δικαιούχων με τα ελαστικότερα κριτήρια που σας προανέφερα.
  • Κοινωνική πολιτική δεν υπάρχει χωρίς στήριξη της οικογένειας. Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Το αφορολόγητο θα αυξάνεται 1. 000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Συνολικό σχέδιο χρειάζεται και για το πρόβλημα που υπάρχει με τους ανθρώπους με αναπηρία, οι οποίοι σήμερα συχνά αποκλείονται από τις προκηρύξεις για προσλήψεις στο Δημόσιο με πλήρη καταστρατήγηση του εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου. Επίσης, έχουμε επεξεργαστεί δέσμη προτάσεων όπως η δωρεάν παροχή τεχνικών βοηθημάτων, η κατοχύρωση νέων ειδικοτήτων -όπως π.χ. των ξεναγών για ανθρώπους με προβλήματα όρασης-, και η μετατροπή όλων των μέσων εκπαίδευσης σε προσβάσιμη μορφή.
  • Πιστεύω στο κοινωνικό κράτος. Ήταν η μεγάλη ευρωπαϊκή κατάκτηση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί. Πρέπει να βρούμε τους πόρους για να ξαναχτίσουμε ένα κοινωνικό κράτος πιο λιτό και πιο αποτελεσματικό. Στην Ελλάδα οφείλουμε επιτέλους να γκρεμίσουμε το κομματικό κράτος για να ξαναχτίσουμε το κοινωνικό κράτος.
Μέγαρο Μαξίμου: Σα να συζητά…  εκδοροσφαγέας με αμνοερίφια για το Πάσχα!  

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως απάντησε πως το να συζητά ο κύριος Μητσοτάκης για τη φτώχεια, είναι «σαν να συζητά…  εκδοροσφαγέας με ανυπόμονα αμνοερίφια, πότε επιτέλους θα έρθει το Πάσχα»!  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top