Novartis: Σκευωρία «βλέπουν» στα πορίσματά τους ΝΔ και ΔΗΣΥ

Παράταση για την υποβολή του δικού τους πορίσματος ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Πορίσματα για Novartis: Σκευωρία βλέπουν ΝΔ και ΔΗΣΥ

Σκευωρία της κυβέρνησης με στόχο την σπίλωση των 10 πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία διαπιστώνουν η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στα πορίσματά τους από την προανακριτική για την υπόθεση της Novartis.

«Η σκευωρία έχει αποκαλυφθεί, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, το σχέδιο έχει ήδη καταρρεύσει» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι εργασίες της επιτροπής, πάντως, οδεύουν προς νέα παράταση καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες) ζήτησαν παράταση για την υποβολή των δικών τους πορισμάτων.

Τι λέει η Νέα Δημοκρατία

Γίνεται λόγος για εξαρχής μεθόδευση της πρότασης για συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής η οποία αποσκοπούσε στην επιχείρηση σπίλωσης των 10 αναφερομένων πολιτικών προσώπων και στη συντήρηση σκιών για ωμούς πολιτικούς λόγους.

Η ΝΔ μιλά για «ανυπαρξία, έστω και απλών ενδείξεων, περί τελέσεως αξιόποινων πράξεων» και επισημάνει χαρακτηριστικά: «Το “μεγαλύτερο σκάνδαλο” είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη σκευωρία».

Επίσης σημειώνεται ότι υπήρξε άρνηση της  κυβερνητικής πλειοψηφίας  να ασκήσει ουσιαστικά τα εισαγγελικά της καθήκοντα και να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση σε συνθήκες νομιμότητας και διαφάνειας.

«Η σκευωρία έχει αποκαλυφθεί, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, το σχέδιο έχει ήδη καταρρεύσει και αποκαλύψει το απεχθές πρόσωπο της συκοφαντίας, της συνομωσίας και της σπίλωσης που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» καταλήγει η ΝΔ.

Αναλυτικά το πόρισμα ΕΔΩ

Τι λέει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Στο πόρισμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνεται η ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μην εξετάσει συνειδητά την υπόθεση και να μην εξετάσει μάρτυρες για να μην διερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα, μη επιτρέποντας την αποκάλυψη της αλήθειας.

Όπως χαρακτηριστικά λένε «με τον τρόπο αυτό, η Επιτροπή κατέστη οργανικό μέρος της εξυφανθείσας, από την κυβέρνηση, σκευωρίας για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης».

Η ΔΗΣΥ μιλά για «ενορχηστρωμένη απόπειρα ηθικής και πολιτικής προσβολής των 10 πολιτικών προσώπων» και καταλήγει: «Η σπουδή με την οποία κατέληξε στην δήθεν  αναρμοδιότητα η πλειοψηφία της Επιτροπής εντείνει την εικόνα της σκευωρίας και των κατασκευασμένων κατηγοριών εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης».

Αναλυτικά το πόρισμα ΕΔΩ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top