Αποστολή στα Σκόπια: Ξεκινούν οι κρίσιμες συζητήσεις του Κοτζιά

Μετά από 12 χρόνια προσγειώθηκε ελληνικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της FYROM

Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια προσγειώθηκε αεροπλάνο με ελληνικά διακριτικά στο αεροδρόμιο των Σκοπίων και συγκεκριμένα μετά τη μετονομασία του αεροδρομίου σε «Μέγας Αλέξανδρος» από τον τότε πρωθυπουργό Γκρουέφσκι.

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του Star Κάτια Μακρή, η οποία επέβαινε στην ίδια πτήση (του ελληνικού κυβερνητικού αεροσκάφους που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό  Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στα Σκόπια όπου θα έχει κρίσιμες συζητήσεις για την ονομασία του γειτονικού κράτους)  μπορεί ο «Μέγας Αλέξανδρος»  να μην υπάρχει  στην ονομασία του αεροδρομίου και της κεντρικής λεωφόρου, όπως και σαν άγαλμα πλέον στο αεροδρόμιο, αλλά παντού υπάρχουν επιγραφές με το όνομα «Μακεδονία».  

Η απεσταλμένη του Star πρόσθεσε ότι ο  κ. Κοτζιάς και ο Σκοπιανός ομόλογός του Ντιμιτρόφ  θα δειπνήσουνε σήμερα μαζί και «θα βάλουν κάτω την ατζέντα».  Όπως επισήμανε η Κ. Μακρή  20 σελίδες περιέχει η ελληνική η πρόταση και 5 η απάντηση της FYROM  αλλά οι δύο πλευρές διαφωνούν  για το Σύνταγμα και σε όλα τα σοβαρά ζητήματα. Το μόνο στο οποίο συμφωνούν  είναι το όνομα, όπου πράγματι το "Gorna Macedonia" (Άνω Μακεδονία) είναι το επικρατέστερο.  

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει αύριο τον πρωθυπουργό και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Και όταν τον ρωτήσαμε τι θα γίνει αν υπάρξει διαφωνία απάντησε ότι αυτός είναι ο πρώτος γύρος αλλά ακολουθεί και  δεύτερος,  στις 30 του μήνα στη Βιέννη» κατέληξε  η δημοσιογράφος του Star για τις συνομιλίες.      

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top