Πρώτη συνέντευξη του διαδόχου του Σόιμπλε: Από τις μεταρρυθμίσεις εξαρτάται η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ

Μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μπρου

Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών  Όλαφ Σολτς, ο οποίος διαδέχθηκε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η συνέντευξη δόθηκε στη γερμανική Süddeutsche Zeitung μετά τη συνάντηση της Παρασκευής (16/3) με τον Γάλλο ομόλογό του, Μπρούνο Λε Μερ, στο Παρίσι και όπως είναι λογικό το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης αφιερώθηκε στις μεταρρυθμιστικές ιδέες του γάλλου προέδρου Μακρόν και τη στάση του Βερολίνου.

Ο Σολτς χαρακτήρισε φιλόδοξες τις προτάσεις του Μακρόν και είπε πως «σαν Γερμανοί θα πρέπει να έχουμε μεγάλο συμφέρον να προχωρήσουμε μαζί με τη Γαλλία».

 Ο νέος Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, τονίζοντας πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν προτίθεται να μιμηθεί τον αυστηρό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να κρατήσει την Αθήνα σε μεταρρυθμιστική ρότα:«Φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες ακολουθούν αυτόν τον δρόμο. Η εξέλιξη δίνει αφορμή για αισιοδοξία. Επ΄ αυτού θα παραμείνουμε (με την ελληνική κυβέρνηση) σε διάλογο, για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσει την μεταρρυθμιστική πολιτική. Από αυτό εξαρτάται, εάν θα υπάρξει αισθητή ελάφρυνση χρέους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top