Επιδοτούμενη κατάρτιση για 4.000 ανέργους – Ποιους αφορά

Από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)

Επιδοτούμενη κατάρτιση για 4.000 ανέργους – Ποιους αφορά

Σε επιδοτούμενη κατάρτιση με άνοιγμα 4.000 θέσεων στο λιανικό εμπόριο για ανέργους ηλικίας 18-24 ετών προχωρεί η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014 -2020».

Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης, κατάρτισης, πρακτικής και πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων έχουν όσοι άνεργοι νέοι κατά την ένταξή τους στο πρόγραμμα της ΕΣΕΕ, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 25o έτος της ηλικίας τους (24 έτη και 364 ημέρες).

Οι ειδικότητες στις οποίες καταρτίζονται οι ωφελούμενοι είναι οι εξής: Πωλητής Λιανικής, εξωτερικός Πωλητής, στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου, στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης, προωθητής Πωλήσεων Λιανικού Εμπορίου (Merchandiser), υπάλληλος Γραφείου και κάθε ωφελούμενος πρέπει να παρακολουθήσει μία από τις ανωτέρω ειδικότητες.

Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα θεωρητικής κατάρτισης ανέρχεται σε 5,33 ευρώ, ενώ για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν το ποσό των 3,20 ευρώ.

Η συνολική, δε, αξία του επιδόματος ανέρχεται σε 1.471,60 ευρώ – και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές καθώς και λοιπές κρατήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top