Οι φορτισμένες ομιλίες των εμπλεκομένων στη δικογραφία της Novartis

Ένταση και «ηλεκτρισμός» στη Βουλή

Από τις 9.30 το πρωί συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που αφορά στα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία σημαντική αποκάλυψη για την ουσία της υπόθεσης.

Η Κάτια Μακρή  σταχυολόγησε  τα κυριότερα σημεία από τις ομιλίες των εμπλεκομένων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει συσσωρευτεί ατμός στη Βουλή και μοιάζει με καζάνι έτοιμο να εκραγεί» με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος κλείνοντας την ομιλία του κατέληξε: «Ψηφίστε “ναι” και για την απιστία, θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ». Ο κ.  Γεωργιάδης κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσίπρα, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον κ. Πολάκη ότι «έστησαν μία σκευωρία».        

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγό του για «όσα αισχρά και συκοφαντικά υπομένει επειδή είναι η σύζυγός μου». Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επέμεινε ότι μόλις το 2% του τζίρου της εταιρείας της προέρχεται από τη  Novartis και ότι επιχειρείται να πλήξουν το κύρος του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.

O πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος μίλησε για «ψεύδη και μυθιστορηματικές συκοφαντίες ότι δωροδοκήθηκε» και είπε ότι επί πρωθυπουργίας του ουδέποτε δόθηκαν χρήματα στη Novartis.

Tην αθωότητά τους επίσης υπερασπίσθηκαν ο Ανδρέας Λυκουρεντζος, ο Γιωργος Κουτρουμάνης και ο Μάριος Σαλμάς.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθεσε υπόμνημα,  ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέβηκε στο βήμα πριν από λίγο, ενώ αργότερα θα μιλήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος.         

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top