Ανάστατοι οι κάτοικοι των νησιών για την αύξηση του ΦΠΑ

Ο Άη Στράτης θα έχει φόρο 24% στα προϊόντα όπως και η Μύκονος!

Η κυβέρνηση άκουσε την αγανάκτηση των κατοίκων της Καλύμνου και πριν από λίγο εξαίρεσε το νησί απο την αύξηση του ΦΠΑ. Αύξηση που δεν θα υποστούν και η Λέσβος,  η Χίος η Σάμος η Λέρος και η Κως. Όχι όμως για καιρό, μεχρι τΙς 30 Ιουνίου.  

Οι νησιώτες θεωρούν πως το έκτακτο επίδομα που θα φτάσει συνολικά τα  25 εκατ.  ευρώ  και θα είναι από 500 έως 2. 100 ευρώ εφάπαξ με εισοδηματικά κριτήρια, δεν είναι παρά «ασπιρίνη»  για τα παραβλήματά  τους.

Οι νησιώτες των νησιών που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού τονίζουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ που έρχεται τον Ιούλιο θα δημιουργήσει τεράστια  προβλήματα  στον τουρισμό .

 «Η  μεγάλη κίνηση στην Κω ειναι απο τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο. Για να το πω απλά,  την αύξηση θα την «φάει»  ο επιχειρηματίας στην αυξημένη τουριστική περίοδο»  δηλώνει στο Star o δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.

 «Το θέμα της εξαίρεσης είναι ανεδαφικό ακραίο εγχείρημα. Πώς θα ταξιδέψει κάποιος με σπαστό εισιτήριο για Ικαρία Σάμος , Φούρνους;  Τι ΦΠΑ θα πληρώσει αναρωτιέται ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top