Epic: Ο Τσακαλώτος μίλησε στη Βουλή για τις πληγές του Φαραώ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαρίθμησε στη συνέχεια τις «πληγές» της ελληνικής κυβέρνησης

Στην Παλαιά Διαθήκη και τις πληγές του Φαραώ κατέφυγε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στη Βουλή την Τρίτη κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό για να «απαντήσει» - όπως είπε – στην καταστροφολογία της ΝΔ.
 
«Για να εξηγήσω αυτήν την καταστροφολογία της ΝΔ δεν θα πω κάτι από τη Καινή Διαθήκη γιατί ο Κύριος μας είχε μία αμφίσημη σχέση με τους πλούσιους. Σας θυμίζω από την Παλαιά Διαθήκη τις δέκα πληγές του Φαραώ» είπε ο υπουργός Οικονομικών.
 
Αφού περιέγραψε τις δέκα πληγές του Φαραώ, συνέχισε με τις «πληγές» - τα επιτεύγματα, δηλαδή - της ελληνικής κυβέρνησης.
 
«Aς δούμε λοιπόν ποιες “πληγές” φέραμε εμείς και θα αναφέρω μόνο τις “πληγές” μετά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης», είπε και απαρίθμησε:
 
1. Στις 25 Ιουλίου βγήκαμε στις αγορές με επιτόκιο 4,65%. Στις 2 Αυγούστου βγήκαμε με πολύ καλό επιτόκιο για τα έντοκα και στα τέλη Νοεμβρίου του επιτυχημένου swap.
 
2. Οι ανακοινώσεις των οίκων αξιολόγησης: είτε αναβαθμίζουν την Ελλάδα είτε αφήνουν προοπτική αναβάθμισης στο μέλλον.
 
3. Οι καταθέσεις στις τράπεζες αυξήθηκαν σχεδόν κατά ένα δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο. Οι τράπεζες έχουν «μαξιλάρι» (είπε «καβάντζα») 20 δισ. για να αντιμετωπίσουν τα stress tests και τα κόκκινα δάνεια.
 
4. Η καλή πορεία σημαντικών οικονομικών δεικτών.
 
5. Αυξάνονται οι επενδύσεις. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που έχει γίνει με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, έχουμε μία αλλαγή μοντέλου.  Οι επενδύσεις δεν είναι πια μόνο σε μεγάλα έργα.
 
6. Ανάπτυξη για τρίτο συνεχές τρίμηνο, για πρώτη φορά από το 2008.
 
7. Μείωση ανεργίας και επικράτηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης. Το 70% των θέσεων εργασίας είναι μόνιμες.
 
8. Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μιλούν για καθαρή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο το 2018.
 
9. Το κοινωνικό μέρισμα του 1,4 δισ. ευρώ και η ενίοχυση των ασθενέστερων. Έχουμε τις δαπάνες για πρόνοια 1,5 δισ. ευρώ το 2017 και το 2018 θα είναι 1,83 δισ. ευρώ.
 
Αφού επικάλεστηκε τον Χίτσκοκ και το σασπένς, ο κ. Τσακαλώτος άφησε την 10η πληγή για το τέλος της ομιλίας του. Είπε πως αυτή είναι η ανακοπή της ανοδικής πορείας της ΝΔ. Όπως είπε, τους τελευταίους επτά μήνες τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφουν πτώση.  
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top