Προκλήσεις χωρίς τέλος από τον Ερντογάν και για τη Θράκη!

Φανέρωσε τις προθέσεις του- Πήρε ηχηρή απάντηση από Παυλόπουλο

Απρόσμενα αρνητική τροπή πήρε η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας. Ο Τούρκος Πρόεδρος  αθέτησε κάθε συμφωνία και κάθε υπόσχεση που είχε δώσει στην ελληνική πλευρά για το πλαίσιο και το κλίμα του ταξιδιού του στην Ελλάδα. Προκλητικά ξεδίπλωσε όλη την ατζέντα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, πήρε όμως ηχηρή απάντηση, τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από τον πρωθυπουργό. Κυρίαρχο θέμα στις συζητήσεις η Θράκη.

«Είπατε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται σε μουσουλμανική μειονότητα για όσους ζουν στην Ελλάδα. Είναι σωστό; Αλλά ταυτόχρονα  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπάρχει αναφορά σε “τουρκική”» υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος, με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντά:

«Η Συνθήκη αυτή ισχύει ως έχει. Καλύπτει απολύτως τα ζητήματα τα οποία είχε να καλύψει. Και τονίζω ότι ανάμεσα στα άλλα, η Συνθήκη αυτή  δεν αφήνει περιθώρια για γκρίζες ζώνες και ρυθμίζει τα θέματα  τα οποία σχετίζονται με τις αντίστοιχες μειονότητες, καθορίζοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει θρησκευτική, μουσουλμανική  μειονότητα, τα δικαιώματα της οποίας γίνονται απολύτως σεβαστά».   

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις προκλήσεις Ερντογάν  σχετικά με τη Θράκη.           

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top