Ν.Δ.: Η ανεργία και η αναξιοκρατία είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα των νέων σήμερα

«Τα τελευταία χρόνια έχουν τετραπλασιαστεί οι ρυθμοί φυγής των νέων στο εξωτερικό»

Η ανεργία και η αναξιοκρατία είναι τα μεγαλύτερα προβλήμα

Παρουσιάστηκαν στην έναρξη των εργασιών του Προσυνεδρίου της Ν.Δ. «Για τους Νέους» στην Πάτρα τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους.

Τη γνώμη τους εξέφρασαν 18.036 πολίτες και μίλησαν για πραγματικά διλήμματα πολιτικής.

Οι απαντήσεις τους φανερώνουν ότι:

- Θεωρούν την αναξιοκρατία και την ανεργία ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που βιώνουν οι νέοι λόγω του πολιτικού συστήματος.

- Εστιάζουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων και στην εκπαίδευση ως τις πολιτικές εκείνες που θα πρέπει να δώσει βαρύτητα μια Κυβέρνηση και όχι σε διορισμούς στο δημόσιο.

- Αναδεικνύουν την ανάγκη της αξιολόγησης για την βελτίωση του δημόσιου σχολείου.

- Αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να συνδεθεί επιτέλους η επαγγελματική εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

- Επισημαίνουν ως κύρια προβλήματα των Πανεπιστημίων την ανομία και τον χαμηλό βαθμό σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις.

- Προτάσσουν την ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

- Απαιτούν να καταπολεμηθεί άμεσα η εγκληματικότητα στους χώρους των Πανεπιστημίων.

- Προσβλέπουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και στη μείωση της φορολογίας για να αναστραφεί η τάση φυγής των νέων στο εξωτερικό.

Τις εργασίες του προσυνεδρίου προλόγισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και αντιπροέδρου του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η ΝΔ θέλει να μιλήσει για σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και θέλει κάθε συμπολίτης μας και περισσότερο οι νέοι, να δουν τον εαυτό τους μέσα στις θέσεις και στο πρόγραμμά μας».

Μίλησε, ακόμα, και για τη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό: «Τα τελευταία χρόνια έχουν τετραπλασιαστεί οι ρυθμοί φυγής των νέων στο εξωτερικό», είπε και πρόσθεσε ότι «μόνο με τις επενδύσεις μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να επανέλθει η προοπτική».

 

(φωτογραφία αρχείου, Intime News)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top