Μητσοτάκης: Νέα Δημοκρατία σημαίνει νέες δουλειές

Η Ελλάδα χρειάζεται επενδυτική έκρηξη 100 δισ. ευρώ, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Υπέρ της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με φορολογικά κίνητρα και με μείωση του μη μισθολογικού κόστους τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στο πρώτο προσυνέδριο του κόμματός του, στη Νίκαια με αντικείμενο τους εργαζομένους και τους ανέργους.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξήγησε ότι η επιλογή της Νίκαιας δεν ήταν τυχαία και ότι έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς είναι μία περιοχή ταυτισμένη με τον κόσμο της εργασίας και με τις εργασιακές διεκδικήσεις αλλά με υψηλό πια ποσοστό ανεργίας.
 
«Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Νέα Δημοκρατία σημαίνει νέες δουλειές» ανέφερε παραστατικά ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Υπογράμμισε ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα προκύψουν από την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μέσα στα επόμενα χρόνια απαιτείται επενδυτική έκρηξη 100 δισ. ευρώ».
 
Χαρακτήρισε δε τραγωδία ότι το 40% των νέων πτυχιούχων είναι καταδικασμένοι σε ανεργία και σημείωσε την ανάγκη προγραμμάτων κατάρτισης των εργαζομένων.
 
Μίλησε ξανά για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μείωση των φορολογικών βαρών που λειτουργούν σαν μέγγενη για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, και έστειλε το μήνυμα ότι όποιος θα θέλει να επενδύσει στη χώρα μας θα γνωρίζει πως θα έχει απέναντί του ένα κράτος φιλικό.
 
Αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για το 1ο Προσυνέδριο της ΝΔ
 
Συνολικά 17.844 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας για μία ανοιχτή διαδικασία διαλόγου και εξέφρασαν τη γνώμη τους για τα διλήμματα πολιτικής.
 
Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν με την έναρξη των εργασιών του Προσυνεδρίου «Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους» στη Νίκαια.
 
Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για θέματα απασχόλησης, με βάσει τις απαντήσεις έχουν ως εξής:
 
- Αναγνωρίζουν το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
- Αναδεικνύουν την ανάγκη ενός φιλικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις χωρίς όμως εκπτώσεις στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
 
- Αντιλαμβάνονται ότι δεν αρκεί η επιδοματική πολιτική προκειμένου οι άνεργοι να βρουν ξανά δουλειά.
 
- Θεωρούν ως τη βασικότερη απειλή για τις θέσεις εργασίας την υψηλή φορολογία.
 
- Θέλουν να καθορίζουν οι ίδιοι τους όρους της εργασίας τους.
 
Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο του STAR
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top