Ο Σόιμπλε φεύγει, ο φιλελεύθερος υπουργός Οικονομικών έρχεται

Το ατού της Μέρκελ στα «παζάρια» και γιατί στην Ελλάδα μπορεί να τον… νοσταλγήσουμε!

Ο Σόιμπλε φεύγει, ο φιλελεύθερος ΥΠΟΙΚ έρχεται...

Ανοίγει ο δρόμος ώστε να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, οι οποίοι θέλουν χωρίς δεύτερη συζήτηση το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ανακοίνωση  ότι ο Σόιμπλε ο οποίος είναι σήμερα ο αρχαιότερος Γερμανός βουλευτής με θητεία 45 χρόνων, θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

Διαβάστε ακόμη: Είναι επίσημο: Τέλος ο Σόιμπλε από Υπουργός Οικονομικών! Πάει για Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Βλαβιανός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, για πολλούς επίσης, ο 75χρονος πολιτικός είναι ο μόνος κατάλληλος για να αντιμετωπίσει στη νέα Βουλή τους ακροδεξιούς του κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία".

Χωρίς τον υπέρμαχο της λιτότητας στο υπουργείο Οικονομικών, ίσως και οι Σοσιαλδημοκράτες να δουν τα πράγματα διαφορετικά, σε περίπτωση αποτυχίας σχηματισμού τρικομματικής κυβέρνησης συντηρητικών, φιλελευθέρων και πρασίνων.

Η εξέλιξη αυτή λοιπόν, δίνει ατού στην Άγγελα Μέρκελ στις σκληρές διαπραγματεύσεις που έπονται.

Όπως όμως τόνισε με… νόημα ο Γ. Βλαβιανός και συμφώνησε η Μ. Ζαχαρέα, φυσικά στην Ελλάδα δεν είναι σίγουρο αν πρέπει να πανηγυρίζουμε, καθώς  οι καθώς οι Φιλελεύθεροι είχαν προεκλογικά πολύ σκληρές θέσεις για τα ελληνικά θέματα και είναι εναντίον κάθε  ελάφρυνσης του χρέους. Δεν αποκλείεται λοιπόν, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, ακόμη και να νοσταλγήσουμε τον Σόιμπλε ως υπουργό Οικονομικών!   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top