Κάτω από Αλβανία και Σρι Λάνκα η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας

Βρίσκεται στην 87η μαζί με το Νεπάλ - Νέα ενημέρωση 22:08

Νέα πτώση σημείωσε η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum.

Η χώρα μας έχασε μία θέση σε σχέση με πέρυσι και βρίσκεται με 4.02 βαθμούς (με άριστα το 7) στην 87η θέση μαζί με το Νεπάλ, σε σύνολο 137 χωρών.

Σύμφωνα με την έκθεση Global Competitiveness Report 2017-2018, η επίδοση της ελληνικής οικονομίας έρχεται να προστεθεί στην αρνητική πορεία, που διαγράφει η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη ανταγωνιστικότητας τα τελευταία χρόνια.

Πάνω από τη χώρα μας βρίσκονται η Ρουάντα (58η), η Κολομβία (66η), το Ιράν (69ο), η Αλβανία (75η) αλλά και η Σρι Λάνκα (85η).

Τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Ελβετία, οι ΗΠΑ και η Σιγκαπούρη, ενώ τελευταίες στη λίστα είναι το Τσαντ, η Μοζαμβίκη και η Υεμένη.

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση μας έριξε στα τάρταρα της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας

«Παρά τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για στροφή στις επενδύσεις και στήριξη της επιχειρηματικότητας, η οικονομία καταγράφει ακόμη μια αρνητική επίδοση, στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας» τονίζει η Ντόρα Μπακογιάνη, σχολιάζοντας την έκθεση του World Economic Forum.

Όπως σημειώνει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, «για την περίοδο 2017 - 2018, η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας υποχωρεί κατά μία θέση, καταλαμβάνοντας την 87η μεταξύ 137 χωρών, σύμφωνα με την έκθεση Global Competitiveness Report του World Economic Forum».

«Ο δείκτης ανταγωνιστικότητας του WEF αξιολογεί τις χώρες ανάλογα με την ικανότητά τους να διατηρήσουν ανάπτυξη με τα λιγότερα δυνατά εμπόδια, ωφελώντας τους πολίτες και το περιβάλλον. Η κακή επίδοση της χώρας μας επιβεβαιώνει την κυβερνητική ανικανότητα να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να χάνει συνεχώς έδαφος έναντι των πλέον ανταγωνιστικών οικονομιών του κόσμου. Η υπερφορολόγηση, η γραφειοκρατία, η έλλειψη ρευστότητας, τα διαρκή εμπόδια στην επιχειρηματικότητα επιδεινώνουν το επενδυτικό κλίμα και δυσχεραίνουν τη θέση της Ελλάδας, σύμφωνα με την έκθεση» προσθέτει η κα Μπακογιάννη και καταλήγει: «Στην αντίστοιχη περσινή αξιολόγηση, η Ελλάδα βρισκόταν στην 86η θέση. Να σημειωθεί ότι την περίοδο 2014 - 2015, βρισκόταν στην 81η θέση. Σήμερα, που η χώρα έχει ανάγκη από νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν το Α.Ε.Π, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατόρθωσε να ρίξει τη χώρα στα τάρταρα της παγκόσμιας κατάταξης ανταγωνιστικότητας, πίσω από τη Ρουάντα, τη Μποτσουάνα, το Τατζικιστάν και την Αλγερία».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top