Συνεχίζεται η κόντρα της Eldorado με τον Σταθάκη παρά την έκδοση αδειών για την Ολυμπιάδα

Νέα επίθεση Σταθάκη κατά της εταιρείας αλλά και κατά ΝΔ - Ένωσης Κεντρώων

Καλά κρατεί η διαμάχη μεταξύ Eldorado και υπουργείου Περιβάλλοντος παρά την  έκδοση των αδειών για την Ολυμπιάδα. Η εταιρεία επικαλείται σε ανακοίνωσή της τις εκκρεμότητες που συνεχίζουν να υπάρχουν σε άλλα ζητήματα και επισημαίνει  ότι θα «επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα» ανάλογα με την έκβασή τους.

Αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της:        

«Η Eldorado Gold Corporation επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε σήμερα την έγκριση Τεχνικής Μελέτης για το κλείσιμο των παλιών στοών Ολυμπιάδας καθώς και την άδεια εγκατάστασης της νέας Μονάδας Λιθογόμωσης με πάστα στην Ολυμπιάδα.

Αυτή τη στιγμή παραμένει σε εκκρεμότητα η έκδοση της άδειας τροποποίησης Εγκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού  Σκουριών, καθώς και άλλα θέματα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση αρχαιοτήτων στη θέση Σκουριές.

Αμέσως μετά την παραλαβή της απαιτούμενης άδειας για το έργο στις Σκουριές και την πρόθεση οικοδόμησης μιας σχέσης συνεργασίας και διαλόγου από την Ελληνική Κυβέρνηση, η Εταιρεία θα είναι σε θέση  να επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα.

Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, δήλωσε: “Αυτό είναι ένα ακόμη θετικό βήμα προς τα εμπρός, ωστόσο περιμένουμε ακόμα τα υπόλοιπα θέματα, για τα οποία εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούν να επιλυθούν με ειλικρινείς διαπραγματεύσεις. Καλούμε για άλλη μια φορά τον Υπουργό να συνεργαστεί μαζί μας προς αυτήν την κατεύθυνση”».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της εταιρείας σήμερα στη Βουλή, αλλά και κατά  της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων,  απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου,    κατηγορώντας τα συγκεκριμένα κόμματα ότι λειτουργούν ως fan club της Eldorado Gold.  

Όσον αφορά την Eldorado ανέφερε ότι «η εταιρεία έκανε πρόσφατα μια ωραία φιέστα και λέει ότι καθυστερούμε εμείς τις αδειοδοτήσεις. Η εταιρεία δεν έχει μάθει να εργάζεται σε ευρωπαϊκές χώρες. Λέει ότι έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και δεν τους δέχθηκε. Αξιολογεί πρωθυπουργούς, υπουργούς, κόμματα κλπ».

«Το Ελληνικό είναι ένα τεράστιο θέμα και οι Σκουριές ένα δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο λειτουργείτε. Συγκρουστήκατε με την εταιρεία προσφέροντας δυσφημιστικό για την χώρα θέαμα. Aπό τη μια λέτε ότι δεν δέχεστε πιέσεις και την ίδια ώρα υπογράφετε τα πάντα. Εμφανίζεστε ως προστάτες του περιβάλλοντος την ώρα που συντελείται οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top