Διχάζει η ρύπανση! Κουρουμπλής: «Γιατί να μην κάνουν μπάνιο;» - Ξανθός: «Κανείς να μην ψαρεύει ούτε να κολυμπά

Δύο υπουργοί φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη για το θέμα του μεγέθους της ρύπανσης

Διχάζει η ρύπανση! Κουρουμπλής: «Γιατί να μην κάνουν μπάνιο;» - Ξανθός: «Κανείς να μην ψαρεύει ούτε να κολυμπά

Σε ένα σκηνικό «οικολογικής καταστροφής» σε Σαλαμίνα και νότια προάστια της Αττικής, με τους κατοίκους να ανησυχούν για την υγεία τους και για τις δουλειές τους, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιρρίπτουν ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό για καθυστέρηση και εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας, δύο υπουργοί φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη για το θέμα του μεγέθους της ρύπανσης.

Τα μαζεύει ο Κουρουμπλής: Εάν θέλει ο Τσίπρας παραιτούμαι αλλά αυτό που είπα ήταν… λογοπαίγνιο!

Κουρουμπλής: Η παραίτησή μου στη διάθεση του Τσίπρα

Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

Την παραίτηση Κουρουμπλή ζητά ο Μητσοτάκης: Υπάρχουν βαριές ευθύνες

Κουρουμπλής: «Γιατί να μην κάνουν μπάνιο;»

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ, άφησε αιχμές για τον αριθμό των ατόμων πάνω στο δεξαμενόπλοιο την ώρα που ατυχήματος αλλά και για προηγούμενη υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων, για την οποία είχε ελεγχθεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ. Υποστήριξε πως η αντίδραση ήταν άμεση αφού στις 2:30 είχε καταφτάσει σκάφος του λιμενικού για τη διάσωση του πληρώματος, στις 5:30 επιχειρούσε αντιρρυπαντικό πλοίο και στις 6:14 είχε γίνει η ανάθεση για τη στεγανοποίηση του πλοίου.

Ο υπουργός εξήγησε μέσα σε αυτό το τετράωρο ότι η πετρελαιοκηλίδα «γλίστρησε» από το πλοίο που είχε βυθιστεί, απέδωσε την έκταση της ρύπανσης στα θαλάσσια ρεύματα ενώ εκτίμησε πως ήταν στη διάθεση των αρχών περισσότερα μέσα («30 ή 40 αντιρρυπαντικά σκάφη»), το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο.

«Το μαζούτ δεν είναι απλή υπόθεση» τόνισε αλλά αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι σε ερώτηση για το αν, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κολυμπούν και να ψαρεύουν,  ο υπουργός αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «γιατί να μην κάνουν μπάνιο;».

Ξανθός: «Κανείς δεν πρέπει να ψαρεύει ούτε να κολυμπά στις περιοχές που υπάρχει μαζούτ» 

Από την άλλη, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στον ΣΚΑΙ σήμερα, επεσήμανε ότι «κανείς δεν πρέπει να ψαρεύει ούτε να κολυμπά στις περιοχές που υπάρχει μαζούτ» και συμπλήρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

ΝΔ: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα να λέει κολυμπήστε άφοβα»

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα την επομένη της καταστροφής να λέει ο υπουργός Ναυτιλίας κολυμπήστε άφοβα», είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόσωπος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Mε ανάρτησή του στο Instagram ο Βασίλης Κικίλιας, σχολίασε τη δήλωση Κουρουμπλή. Με μια αεροφωτογραφία από το "μαύρο Σαρωνικό", ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σημείωσε: «Εδώ μας είπε ο κ.Κουρουμπλής να κολυμπάμε άφοβα... Πόσο κρίμα!» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top