ΕΝΦΙΑ: Τον κληρονομήσαμε για τα καλά τον φόρο - Δεν καταργείται, αλλάζει! Δείτε τι είπε η αρμόδια υφυπουργός

"Μέχρι το τέλος του έτους οι νέες αντικειμενικές αξίες" δεσμεύτηκε η Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή

Τι είπε η Κατερίνα Παπανάτσιου για τον ΕΝΦΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργείται, αλλά θα γίνει δικαιότερος και αναλογικότερος. Αυτό δήλωσε την Δευτέρα από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. 

Η υφυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, υποστήριξε ότι όλες οι υπηρεσίες δουλεύουν πυρετωδώς, προκειμένου να έχουν έτοιμες ως το τέλος του χρόνου τις νέες αντικειμενικές αξίες.

«Έχουμε δεσμευτεί και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο υπουργείο μας για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Ήδη για τον ΕΝΦΙΑ 2017 μια από τις περιοχές – ο Νέος Βουτζάς - έχει υπολογιστεί με χαμηλότερη αντικειμενική αξία και εως τέλους έτους πιστεύουμε να έχει ολοκληρωθεί η έκθεση για όλες τις περιοχές», είπε χαρακτηριστικά. 

«Ο επόμενος ΕΝΦΙΑ θα τύχει αναπροσαρμογής επί τω αναλογικότερο και επί τω δικαιότερο με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα βγουν», πρόσθεσε η ίδια.

Ωστόσο, η κυρία Παπανάτσιου απέκλεισε κάθε προοπτική μείωσης του συνολικού ποσού που εισπράττει το κράτος από τον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας πως «η χώρα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένο ποσό είσπραξης από τον συγκεκριμένο φόρο και αυτό καθορίζει την πολιτική μας».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση παραδέχθηκε πως «κατά τα χρόνια κρίσης οι πολίτες επιβαρύνθηκαν με φόρους και μειώθηκε το εισόδημα τους», η υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για δίκαιη φορολογική πολιτική.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top