Στα "Πρέσπεια 2017" ο Αλέξης Τσίπρας

Μαζί με τη σύζυγό του και βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Πρώτη ανάρτηση:27-08-2017 09:39

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα, παρακολούθησαν συναυλία-αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο με τον Μανώλη Μητσιά και την Καροφυλιά Καραμπέτη χθες, Σάββατο, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, στις Πρέσπες.

Ο κ. Γ. Λιάνης, καλλιτεχνικός διευθυντής του πολιτιστικού οργανισμού «Πρέσπεια», είπε στην ομιλία του ότι «μας τιμά η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εδώ στις Πρέσπες». Τόνισε, μάλιστα, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις Πρέσπες ενώ προετοιμάζεται τόσο για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα, όσο και για τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.

Ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, υπογράμμισε στην ομιλία του την ανάγκη συναίνεσης στην σημερινή εποχή ενάντια στους διχασμούς και αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής του, όπως είναι το θέμα της «ελληνοποίησης» φασολιών που είναι κύρια παραγωγή στις Πρέσπες, το θέμα της υπερφορολόγησης και η βελτίωση του οδικού δικτύου. Είπε, μάλιστα, στον Αλέξη Τσίπρα: «Είμαι ο δήμαρχος του μικρότερου δήμου της χώρας με τετραψήφιο αριθμό κατοίκων και μονοψήφιο αριθμό υπαλλήλων».

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στην πεζογέφυρα, για να φτάσει στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κι από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί, τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος και ο κ. Λιάνης.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν επίσης η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σέλτσας, ο βουλευτής Κοζάνης Δ. Δημητριάδης, η ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας, Πέτη Πέρκα, ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Θ.Καρυπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος, ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, και ο αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σήμερα, Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με δημάρχους του νομού Φλώρινας και τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top