Πολιτική τρικυμία στη Βουλή με φόντο το Νoor 1

Τι προκάλεσε τον καβγά του Κεγκέρογλου με τον Σαντορινιό - Πρώτη ανάρτηση 14:12

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, μεταξύ του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης​, Βασίλη Κεγκέρογλου με αφορμή τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού, σχετικά με την υπόθεση του Noor 1 και οι παρεμβάσεις του ανακριτικού υπαλλήλου του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη στον κρατούμενο Ευθύμη Γιαννουσάκη.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος, επιτέθηκε στον ερωτώντα βουλευτή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου λέγοντας:

«Λυπάμαι για όσα δεν είπατε. Δεν είπατε ότι η υπόθεση είναι μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες που έφερε η ελληνική ακτοφυλακή, στέλεχος της οποίας είναι ο άνθρωπος που κατηγορείτε. Δεν είπατε ότι  πρωτόδικα καταδικάστηκαν πρόσωπα γνωστά, φίλοι γνωστών μιντιαρχών, η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να διερευνηθεί».

Αυτά όμως προκάλεσαν την οργή του Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος  χαρακτήρισε τον κ. Σαντορινιό θρασίμι. «Προηγήθηκε κάποιος που δεν απάντησε σε τίποτε και έχει το θράσος να λέει και τι να ρωτάμε! Θρασίμι ε, θρασίμι! Να πας στο βούρκο σου!»

Αντιπαράθεση όμως είχε ο κ. Κεγκέρογλου και με τον Νίκο Παππά.  Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε στον κ. Κεγκέρογλου: «Όπως εμείς σεβόμαστε το Σύνταγμα ακόμα και όταν έρχονται αποφάσεις που τις θεωρούμε ανεξήγητες, όπως αυτή των τηλεοπτικών αδειών, έτσι κι εσείς να αναγνωρίσετε τι συμβαίνει στην οικονομία και στις νέες θέσεις εργασίας».

«Εσείς είστε ο κανονικός υπουργός προπαγάνδας», του απάντησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ακόμα: «Λυπάμαι,  αλλά για την υποθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά δεν ενδιαφέρεστε ποιος ήταν ο μαγκίτης που μετέφερε τα ναρκωτικά , άλλα σας ενδιαφέρουν».

Ο ισοβίτης Γιαννουσακης σε συνέντευξή του στο unfollow υποστηρίζει για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον υπουργό εθνικης αμυνας : "Ο κ. Καμμένος μου είπε δώσε τον Μαρινάκη".   

"Αυτό το οποίο έκανε ο υπουργός ήταν ότι όταν του ζήτησε ένας πολίτης - διότι πολίτης είναι- τη στήριξή του διότι φοβόταν, φοβόταν για τη ζωή του ο άνθρωπος αυτός, ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης" υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  

Ηχηρή διαφοροποίηση Νίκου Φίλη για το θέμα της εξεταστικής

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης διαφοροποιείται από την κυβέρνηση σχετικά με την εξεταστική για το Noor 1, λέγοντας χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr: «Δεν θα είχα αντίρρηση για εξεταστική στον Καμμένο».

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος κρατά αποστάσεις από την κυβέρνηση. Πριν από μερικές μέρες σε συνέντευξή του είχε πει χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι «Με εκφράζει το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαι αντίθετος με κάποιες μορφές της κυβερνητικής πολιτικής».

Διαβάστε ακόμη: Φίλης: «Με εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά είμαι αντίθετος με κάποιες μορφές της κυβερνητικής πολιτικής»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top