Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης μετά την απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων

Ρίχνει την ευθύνη στη ΝΔ, ο Πάνος Σκουρλέτης

Μετά τη συνάντηση της ΠΟΕ- ΟΤΑ με τον Αλέξη Τσίπρα που κινήθηκε σε «καλό κλίμα» όπως είπαν αρχικά και οι δύο πλευρές, τελικά αποφασίσθηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Πέμπτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Alpha, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή λανθασμένη και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για τη σημερινή απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ».

Στη συνέχεια εξήγησε: «Παρόλο που η κυβέρνηση κατέθεσε μια τροπολογία, η οποία δρομολογεί μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα, ταυτόχρονα εξασφαλίζει για το μεσοδιάστημα την απασχόληση των εργαζομένων συμβασιούχων, παρόλα αυτά με την ψήφο της παράταξης της ΝΔ (σ.σ. στην ΠΟΕ-ΟΤΑ) επιλέγεται οι τόνοι των σκουπιδιών να παραμείνουν στους δρόμους χάριν επιχειρηματικών συμφερόντων».

Μάλιστα, κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτή την εξέλιξη, λέγοντας: «Είναι ένα σχέδιο σε εξέλιξη, την κύρια ευθύνη την έχει η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης, οι οποίοι όμηροι της ιδεοληψίας τους προωθούν ένα σχέδιο για να δημιουργήσουν περαιτέρω αναστάτωση. Δεν νοιάζονται για τη δημόσια υγεία και εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «εμείς αναγνωρίζουμε την εμπειρία αυτών των εργαζομένων» και «είναι ξεκάθαρο ποιος προωθεί τα ιδιωτικά συμφέροντα» αναφερόμενος συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΝΔ.

«Ήδη σε αρκετούς δήμους του λεκανοπεδίου τα σκουπίδια μαζεύονται. Στο δήμο της Αθήνας, επειδή έχει ανασταλεί η κινητοποίηση από την άλλη ομοσπονδία, την ΠΟΠ-ΟΤΑ, δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα. Νομίζω ότι οι ίδιοι οι συμβασιούχοι έχουν καταλάβει ότι είναι αδιέξοδη αυτή η συνέχιση των κινητοποιήσεων» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα τις επόμενες μέρες και θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα έχει λήξει» πρόσθεσε.

Σε περίπτωση νέων κινητοποιήσεων, ο υπουργός απάντησε ότι «θα κοιτάξουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία. Αυτό νομίζω είναι η βασική ευθύνη που έχει η κυβέρνηση και αυτή τη στάση θα έπρεπε να στηρίξουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις που δυστυχώς δεν το κάνουν και αποδεικνύεται το μέγεθος της πολιτικής τους αναξιοπιστίας»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top