Αλλάζει (;) αφήγημα η κυβέρνηση: «Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές και χωρίς την ποσοτική χαλάρωση»!

Παπαδημητρίου: «Είναι περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική η συμμετοχή στο QE»

Αλλάζει (;) αφήγημα η κυβέρνηση: «Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές και χωρίς την ποσοτική χαλάρωση»!

Τι κι αν εδώ και δυόμιση χρόνια αποτελεί στόχο της κυβέρνησης, στον οποίο έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές ο πρωθυπουργός; Τι κι αν  από κάποιους είχε αρχίσει να προβάλλεται ως πιθανό αντίβαρο στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν έπαιρνε τη λύση στο θέμα του χρέους;

Ξαφνικά, η συμμετοχή της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση δεν είναι και τόσο κρίσιμη. Τουλάχιστον, τάδε έφη Δημήτρης Παπαδημητρίου!

«H ποσοτική χαλάρωση είναι περισσότερο συμβολική παρά  ουσιαστική επέκταση της χρηματοδότησης» είπε ο υπουργός Οικονομίας στο Bloomberg.

«Είναι περιορισμένη η χρηματοδότηση που μπορούμε να πάρουμε. Θα είναι καλό να το πάρουμε (σ.σ.: το QE) αλλά αυτό είναι απόφαση ανεξάρτητων οργανισμών στο πλαίσιο του προγράμματος» είπε και πρόσθεσε: «Από την εκδήλωση ενδιαφέροντος που έχω δει, η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις αγορές και χωρίς την ποσοτική χαλάρωση».

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στην ευρωζώνη, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες και πως «οι φωνές από τον Εμανουέλ Μακρόν και άλλους είναι πολύ ευπρόσδεκτες».

«Είμαι τώρα πιο αισιόδοξος. Πολλά εξαρτώνται βέβαια από τις γερμανικές εκλογές. Πιστεύω ότι έχει γίνει αντιληπτό πως τα πράγματα χρειάζεται να αλλάξουν. Ακόμη και ο Σόιμπλε έχει πει πως χρειάζεται να έχουμε το δικό μας, ευρωπαϊκό, ΔΝΤ, ώστε να χειριζόμαστε τα του οίκου μας χωρίς την ανάμειξη άλλων θεσμών» σημείωσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top