Φίλης: «Με εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά είμαι αντίθετος με κάποιες μορφές της κυβερνητικής πολιτικής»

«Ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής έχει νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα», τόνισε ο πρώην υπουργός

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σχολιάζει την συμφωνία και τα νέα μέτρα και δηλώνει πως ο ίδιος «δεν είναι βεντέτα, αλλά μέλος συλλογικότητας την οποία στηρίζει».

Μάλιστα, επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να πάρει μια κοινωνική στροφή μια αριστερή στροφή δηλαδή. Με εκφράζει το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαι αντίθετος με κάποιες μορφές της κυβερνητικής πολιτικής».

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να βγουν στον δρόμο για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες και να μην βουλιάζουν στη θλίψη.  «Εάν έχει προβλήματα ο κόσμος, που έχει, να βγει στους δρόμους. Ο κόσμος που έχει προβλήματα πρέπει να τα διεκδικεί, να μην επαναπαύεται» είπε.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι το 3,5% των πλεονασμάτων σημαίνει σκληρή λιτότητα και πως μετά την συμφωνία με τους δανειστές θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να έχει ο πολίτης την αίσθηση ότι κάτι κερδίζει.

«Ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής έχει νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα», τόνισε.

«Η μόνη ξεκάθαρη λύση προϋποθέτει απομείωση του χρέους, ίσως δεν είχαμε αποτιμήσει σωστά τους συσχετισμούς δύναμης», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στην δική του απομάκρυνση από το υπουργείο Παιδείας ο Νίκος Φίλης είπε πως δεν δέχθηκε για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας να μετακομίσει σε άλλο υπουργείο. Ως προς το ρόλο που έπαιξε σε αυτό το ζήτημα η στάση Καμμένου τόνισε ότι ως κυβερνητικός εταίρος έχει το δικαίωμα να διεκδικεί κάποια πράγματα και είναι στην κρίση του Πρωθυπουργού εάν θα τα δεχθεί, τόνισε ωστόσο ότι υπήρξε παρέμβαση από δυνάμεις εκτός πολιτικού πλαισίου οι οποίες δεν είχαν κανέναν θεσμικό ρόλο για να το κάνουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top