Ανάβει φωτιές ο Ρουμελιώτης: Εάν δεν βγούμε στις αγορές, θα πάμε σε 4ο Μνημόνιο!

«Θα πρέπει να είναι σαφή τα μέτρα για το χρέος, δηλαδή επιμήκυνση και σταθεροποίηση των επιτοκίων»

«Αν δεν μπορέσει η Ελλάδα να επιδιώξει την επανένταξή της στις αγορές τότε θα πάμε για 4ο μνημόνιο» προειδοποίησε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης μιλώντας στον Real FM.

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ και πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής εκτίμησε ότι ούτε οι Ευρωπαίοι θέλουν η Ελλάδα να οδηγηθεί σε τέταρτο πρόγραμμα, «άρα θα πρέπει να καταλάβουν σε κάποια φάση ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου η Ελλάδα να επανενταχθεί στις αγορές».

Ο κ. Ρουμελιώτης, απαντώντας στο ερώτημα αν με τη συμφωνία που έχει δει το φως της δημοσιότητας θα μπορέσει η Ελλάδα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είπε: «Έχω αμφιβολίες γιατί όπως είδατε και ο κ. Ντράγκι για να μπορέσει να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη δέσμευση από τους Ευρωπαίους σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους»

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν δεσμευτούν οι Ευρωπαίοι στα μέτρα για το χρέος , ανεξάρτητα του πότε θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, «θα μείνουμε με ένα πρόγραμμα το οποίο δεν θα πείσει τις αγορές για να μπορέσει η Ελλάδα και την ΕΚΤ να επωφεληθεί από την ποσοτική χαλάρωση και να επανενταχθεί στις αγορές προς το τέλος αυτού του προγράμματος».

Όπως είπε, τα μέτρα αυτά μπορούν να είναι «επιμήκυνση και σταθεροποίηση των επιτοκίων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top