Μητσοτάκης για Τσίπρα και χρέος: Άλλη μια απάτη ή άλλη μία αυταπάτη;

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι χτίζει μεθοδικά τη δική του διαπλοκή

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

«Στο Eurogroup είχαμε δυστυχώς μια αρνητική εξέλιξη. Δεν δόθηκε, δεν ιχνογραφήθηκε καν λύση για το χρέος, δεν δόθηκε φύλλο πορείας για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κι όλα αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός προεξοφλούσε δημοσίως απρόσμενα θετικές εξελίξεις» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε με έμφαση πως είναι «άγνωστο από πού αντλούσε την αισιοδοξία του ο πρωθυπουργός» και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά αν πρόκειται για «άλλη μια απάτη ή άλλη μια αυταπάτη;».
 
Ο ίδιος, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «αγαπάει την εξουσία, αλλά δεν αγαπάει το ίδιο και την αλήθεια» και πως «παριστάνει» τον μεταρρυθμιστή μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία.
 
Τέλος, χαρακτήρισε «πολιτική απάτη» τα αντίμετρα της κυβέρνησης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, γιατί προϋποθέτουν επίτευξη μόνιμου πλεονάσματος 5,5%, που δεν είναι μπορεί να είναι διατηρήσιμο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top