Το είπε ο Τσακαλώτος! Γλιτώνουμε από τα capital controls έως τα τέλη του χρόνου

Μεγάλη αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας

Γλιτώνουμε από τα capital controls έως τα τέλη του χρόνου

Για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια περίπου από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του υπουργού Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτου, μάθαμε από τη Βουλή ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε γλιτώσει από τον βραχνά των capital controls.

«Η χώρα μπορεί πλέον να μπει σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, να αλλάξει σελίδα κι έτσι πολύ σύντομα να φύγουν τα capital controls, πιθανώς μέχρι το τέλος του χρόνου», είπε ο υπουργός από το βήμα της Βουλής.

Η δήλωση αυτή, που για πρώτη φορά θέτει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, ήρθε μετά από τις αποκαλύψεις για σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των capital controls που προβλέπει την αύξηση των εβδομαδιαίων αναλήψεων στα 500 ευρώ.

Όπως έχει γράψει και το star.gr, το σχέδιο αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων τη χαλάρωση των περιορισμών με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Εξετάζεται ακόμα το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων, αλλά και η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών, μαζί με την αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών που επιστρέφουν στις τράπεζες από το 30% που είναι σήμερα στο 60%, αλλά και την αύξηση στο ποσό μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.000 ευρώ για κάθε πελάτη ανά μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top