Βενιζέλος: Η χώρα ευτελίζεται αλλά ο κ. Τσίπρας είναι ενθουσιασμένος.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κατά την ομιλία του στη Βουλή

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε  κατά την ομιλία του στη Βουλή για την συμφωνία ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διερωτήθηκε « Γιατί είναι ενθουσιασμένος ο Τσίπρας; Για τα πρωτογενη πλεονάσματα;».

«Ευτελίζεται  η χώρα και  οικονομικά και πολιτικά» υποστήριξε επίσης ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία έθεσε το ερώτημα:  «Γιατι το κάνετε αυτό εις βάρος της χώρας;  Έχετε συνείδηση της βλάβη που έχετε  προκαλέσει; Έχετε  δημιουργήσει μια δευτερογενή κρίση».

Μάλιστα χαρακτήρισε τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Χουλιαράκη «βενιζελικότερους»  του..  ίδιου, καθώς  επικαλέσθηκε την επεξηγηματική έκθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2018-2021 για το χρέος που έχει ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο.

Διερωτήθηκε ακόμα «γιατι είναι ενθουσιασμένος ο Τσίπρας ; Για τα πρωτογενή πλεονάσματα;» ενώ όσον αφορά  την πολιτική της κυβέρνησης υποστήριξε:   «Δεν υπάρχει καμία στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο, υπάρχει μόνο στρατηγική παραμονής του μνημονίου». Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε  ακόμη: «Υπάρχουν προϋποθέσεις για success story ; Όχι,  θα σερνόμαστε μέχρι τις εκλογές και μετά θα πάμε σε ένταση».  

Σχετικά με την διαπραγμάτευση, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Πείτε μου πώς μπορεί να διαπραγματευτεί μία κυβέρνηση που λέει στους δανειστές ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι δύο πράγματα: Να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να μεταφέρει τα δύσκολα σε χρόνο που τοποθετείται στη θητεία της επόμενης κυβέρνησης, άρα βοηθήστε με λέει στους δανειστές να τα φορτώσω στον επόμενο, και δεν έχω καμία αξίωση, βάλτε όσα υφεσιακά μέτρα θέλετε». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top