ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ Άδωνις-Πολάκης: Μη μου σηκώνεσαι εμένα, κότα – Είσαι ανθρωπάκι και σίχαμα!

Απηύδησε ο Τάσος Κουράκης: Όλο σε μένα τυχαίνουν αυτοί καυγάδες!

Ένα ακόμη επεισόδιο «σκληρού ροκ» προσέθεσαν στο ιστορικό της κόντρας τους ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης.

Η ένταση χτύπησε κόκκινο όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πήρε το λόγο μετά την ομιλία του αντιπροέδρου της ΝΔ για να απαντήσει αφενός στην αναφορά του κ. Γεωργιάδη ότι γιόρτασε από κοινού τα γενέθλιά του με τον Πάνο Καμμένο αλλά και στον χαρακτηρισμό «ανθρώπακια» που απέδωσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως θα ψηφίσουν όλα τα μέτρα.

Ο κ. Πολάκης επιτέθηκε σκληρά στον κ. Γεωργιάδη, επιστρέφοντας τον χαρακτηρισμό «ανθρωπάκι» στον αντιπρόεδρο της ΝΔ ενώ αναφέρθηκε εκ νέου σε σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί της υπουργίας του κ. Γεωργιάδη. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε εκτός μικροφώνου «σίχαμα της κοινωνίας»!

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πήρε ξανά τον λόγο και αποκάλεσε «κότα» τον κ. Πολάκη.

Ακολούθησε ο εξής ο έντονος διάλογος:

Πολάκης: Δεν θέλω τον λόγο για τα κοινά γενέθλια που κάναμε με τον κ. Καμμένο. Αυτά είναι μπούρδες κοπανιστές. Τον παίρνω για τη λέξη «ανθρωπάκια». Ανθρωπάκι είναι αυτός, ο οποίος του δίνει διαταγή ο αρχηγός του κόμματός του και μαζί με τον διπλανό του (σ.σ.: τον κ. Βορίδη) κάνει ερωτήσεις για να πάρουμε πιο γρήγορα τα γερμανικά υποβρύχια και ανταμείβεται... μουρμού τώρα… με θέση υπουργική αφού φεύγει από το κόμμα του, στην επόμενη κυβέρνηση,. Ανθρωπάκι, και μάλιστα της ελεεινής μορφής, είναι αυτός που όσο είναι υπουργός  δίνει σε συνεταίρο του που έχουν κοινή εταιρεία, διαφημιστική δαπάνη στο Bluesky μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανθρωπάκι είναι αυτός που έχει στο γραφείο του μία υπάλληλο, γυναίκα ενός που έχει catering και υπηρεσίες υποστήριξης, που μέσω της αδερφής της και του άντρα της αδερφής της, δίνει ετήσια συμβόλαιο 150.000 και 160.000 ευρώ για συντήρηση και τροφοδοσία στους ξενώνες του ΚΕΕΛΠΝΟ, που υπεύθυνος είναι ο σύζυγος της υπαλλήλους. Μπορώ να μιλάω μέχρι το βράδυ για το ποιος είναι ο καημός σας. Εμείς δεν είμαστε δεμένοι με τις καρέκλες, είχαμε αξία και πριν γίνουμε υπουργοί και βουλευτές,. Στο τέλος της ζωής μας θα μας θυμούνται όχι γι’ αυτό, οι ασθενείς που έχουμε χειρουργήσει, οι συνάδελφοι που έχουμε υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους. Τα υπουργιλίκια είναι περαστικά. Δεν συγκρινόμαστε στο θέμα του ανθρωπακιού… Ανθρωπάκι είναι αυτός που βλέπει ότι του καταστρέφεται το αφήγημα της αριστερής κυβέρνησης και της επιστροφής στην κουτάλα της κυβερνητικής εξουσίας και προσπαθεί να λασπώσει και να διαστρεβλώσει για να περάσει το μήνυμα ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Εσείς έχετε πάηει αλλεργία και λυσσάγρα που έχετε φύγει από τις καρέκλες δύο χρόνια. Εμείς και αύριο να φύγουμε  έχουμε τρόπο να ζήσουμε σε αυτή τη ζωή. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν. Καταλάβες κύριε αντιπρόεδρε μιας ιστορικής παράταξης  που αντί για τον καραμανλισμό, σήμερα έχει αυτούς που ευχαριστεί ο Παττακός; Άντε μπράβο… 

Λίγο πριν πάρει το λόγο ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Πολάκης ακούστηκε να λέει δίχως να έχει αντιληφθεί ότι είναι ανοικτό το μικρόφωνο «σίχαμα της κοινωνίας»!

Γεωργιάδης: Χαίρομαι πολύ που δεν διαψεύδετε ότι γιορτάζατε μαζί με τον κ. Kαμμένο και τον Σταμάτη Γονίδη. Μπράβο συγχαρητήρια, την ώρα που κόβετε συντάξεις, κάνετε πάρτι. Ακούστε, όμως, ποιος είναι ανθρωπάκι… Αυτός που γράφει πριν γίνει υπουργός «το όχι θέλει Έλληνες το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τα αγρίμια από τις κότες». Και τώρα ψηφίζετε ναι κύριε Πολάκη! Σύμφωνα με τη δική σας ρήση, είστε κότα; Είστε! Ακούστε κύριοι συνάδελφοι ποιος είναι ανθρωπάκι. Όλα αυτά που είπε για το ΚΕΕΠΛΝΟ, εγώ έκανα μήνυση για να τα αποδείξει στο δικαστήριο. Εγώ λοιπόν έκανα μήνυση με τη γυναίκα για να τα αποδείξει όσα λέει στο δικαστήριο και αυτός σας παρακαλούσε να ψηφίσετε όχι στην άρση της προσωπικής του ασυλίας. Αυτός είναι ανθρωπάκι, αυτός που κρύβεται! Μη σηκώνεσαι σε μένα και μη μου μιλάς ύφος. Σε δείχνω στην ελληνική κοινωνία όπως είσαι: πολλά βαρύς και κότα!

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Βορίδης, ο οποίος είπε πως θα δώσει μια ευκαιρία στον κ. Πολάκη να πάρει πίσω όσα είπε για τα υποβρύχια λέγοντας πως δεν ισχύουν και πως «αυτός που σας ενημέρωσε καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε καταβολή αποζημίωσης 40.000 ευρώ».

Πριν πάρει εκ νέου το λόγο ο κ. Πολάκης, ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης μόνο που δεν αναφώνησε… «έλεος»!

«Απαντήστε μόνο στον κ. Βορίδη σας παρακαλώ. Μην επαναλαμβάνουμε αυτή την αντιδικία. Τυχαίνει κάθε φορά σε μένα αυτή η αντιδικία μεταξύ του κ. Γεωργιάδη και εσάς!» είπε ο κ. Κουράκης.

Παίρνοντας τον λόγο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έβαλε… όπισθεν και ισχυρίστηκε ότι κατάλαβε ότι είχε συνυπογράψει και ο κ. Βορίδης την τότε ερώτηση του ΛΑΟΣ για τα υποβρύχια επειδή το είχε αναφέρει και στο παρελθόν χωρίς ο ίδιος να αντιδράσει.  Παράλληλα, πρόσθεσε ότι  «αν δεν το έχετε συνυπογράψει, τότε δεν ισχύει».

Ο κ. Πολάκης, πάντως, απάντησε και στον κ. Γεωργιάδη, μιλώντας για «μηχανισμό παραχάραξης αποτελεσμάτων» στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ τον προκάλεσε να τον πάει στη δικαιοσύνη «με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με την άρση ασυλίας».

Παράλληλα, επιτέθηκε και στη δικαιοσύνη και κατέληξε λέγοντας «θα το σπάσουμε το συστηματάκι σας, όσο και να κλαίτε».

Ο κ. Κουράκης στη συνέχεια αρνήθηκε να δώσει εκ νέου το λόγο στον κ. Γεωργιάδη και τον έδωσε στον επόμενο ομιλητή, με αποτέλεσμα περίπου για ένα λεπτό να γίνεται χαμός εκτός μικροφώνων μεταξύ του κ. Γεωργιάδη και του κ. Πολάκη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top