ΝΔ: Τι απώλειες εισοδήματος θα υποστούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μέσα από 4 βίντεο!

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξηγεί μέσα από καμπάνια γιατί ΔΕΝ ψηφίζει αύριο τα μέτρα και τα αντίμετρα

Η Νέα Δημοκρατία καταδεικνύει μέσα από 4 βίντεο τις μεγάλες απώλειες εισοδήματος που θα υποστούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με την ψήφιση των μέτρων, αύριο Πέμπτη 17 Μαΐου, στη Βουλή.

Στο πρώτο βίντεο, αναλύεται η περίπτωση αγρότη με εισόδημα 11.000 ευρώ το χρόνο, που σήμερα πληρώνει 2.188 ευρώ το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές. Με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.521 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές. Δηλαδή, κάθε χρόνο θα πληρώνει 1.333 ευρώ περισσότερα.

Είσαι αγρότης; Δες τις αυξήσεις σε φόρους και εισφορές με το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα

Στο δεύτερο βίντεο, γίνεται λόγος για ελεύθερο επαγγελματία με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο. Σήμερα, πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ύψους 2.365 ευρώ το χρόνο. Με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.240 ευρώ το χρόνο.

Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Δες τι σε υποχρεώνουν να πληρώσεις με το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα

Στο τρίτο βίντεο, περιγράφεται το παράδειγμα συνταξιούχου με 35 έτη υπηρεσίας, ο οποίος λαμβάνει σύνταξη 1.182 ευρώ το μήνα. Με την ψήφιση των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση και τη μείωση της σύνταξής του χάνει 213 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2.556 ευρώ το χρόνο. Οι απώλειες όμως δεν περιορίζονται εκεί. Η μείωση του αφορολόγητου θα επιφέρει επιπλέον απώλεια 650 ευρώ το χρόνο, ανεβάζοντας τις συνολικές ετήσιες απώλειες του συνταξιούχου στα 3.206 ευρώ. Με λίγα λόγια, θα χάσει περίπου 3 συντάξεις!

Περικοπές χωρίς προηγούμενο! Συνταξιούχος με 35 χρόνια δουλειάς  θα χάσει από 1 έως 3 συντάξεις με το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα

Στο τελευταίο βίντεο αναφέρεται ότι μισθωτός με εισόδημα 8.636 ευρώ το χρόνο – δηλαδή μηνιαίο μισθό περίπου 750 ευρώ – που μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε φόρο, με τη μείωση του αφορολόγητου θα πληρώσει φόρο 650 ευρώ. Θα χάσει, δηλαδή, σχεδόν έναν ολόκληρο μισθό.

Είσαι μισθωτός; Δες πόσο μειώνουν το εισόδημά σου με το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top