Αντιμέτωποι με νέες περικοπές οι ένστολοι και βολές Καμμένου κατά Κουρουμπλή - Τόσκα

Καθησυχαστικός ο Βίτσας αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις - Πρώτη ανάρτηση 18:38

Αντιμέτωποι με περαιτέρω περικοπές είναι οι ένστολοι,  ενώ υπήρξαν  και ενδοκυβερνητικές βολές για τη καθυστέρηση να πάρουν οι στρατιωτικοί τα αναδρομικά τους. Πάντως,  η πολιτική ηγεσία του Αμυνας έκανε λόγο για ελάχιστες μειώσεις αλλά και για αυξήσεις, την ώρα που και τα αναδρομικά των στρατιωτικών, άναψαν τα αίματα.

Ξεφυλλίζοντας τη συμφωνία του Χίλτον,  κάθε μέρα έρχονται στη δημοσιότητα και νέες περικοπές με τα ειδικά μισθολόγια, την ώρα που τα αναδρομικά των στρατιωτικών που εκκρεμούν εδώ και καιρό, «έβαλαν φωτιά».

Στη Βουλή  συγκεκριμένα τα αίματα άναψαν, με δεδομένο ότι ένα απο τα 140 προαπαιτούμενα είναι ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων που πιάνει και τους ένστολους, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περικοπές  έως 20%.

Απο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσαν μάλιστα τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών ότι τις περικοπές 100 εκατ.  ευρώ που ζητούσαν οι θεσμοί , τις περιόρισαν στα 7 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός  Δημήτρης Βίτσας διαβεβαίωσε ότι το «το μισθολογικό κόστος του υπουργείου άμυνας δεν μειώνεται ούτε ένα σεντ»,  «ο μισθός των ήδη υπηρετούντων δεν μειώνεται» και τέλος ανέφερε, αφήνοντας όμως ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ότι «στο  νέο μισθολόγιο μπορεί να έχουμε ελάχιστες μειώσεις αλλά μπορεί να υπάρχουν και αυξήσεις» , εξηγώντας πως το τελευταίο θα αφορά όσους βγουν σε 4 χρόνια απο τις στρατιωτικές σχολές.

Οι ένστολοι όμως  που παίζουν τη ζωή τους  κορώνα -γράμματα  την ζωή τους κάθε μέρα ανησυχούν και ακούνε με δυσπιστία τις διαβεβαιώσεις, όπως δήλωσε ο Συνταγματάρχης και πρόεδρος της ΠΟΕΣ  Ανέστης Τσουκαράκης.  

Παρά τις διαβεβαιώσεις υπάρχει ανησυχία πως τη "νύφη" δεν θα πληρώσουν οι έχοντες βαθμό απο αντισυνταγματάρχη και πάνω,  αλλά οι χαμηλόβαθμοι ΕΠΟΠ ,οι οποίοι είναι και πολυαριθμότεροι.

Ενδοκυβερνητική κόντρα για την καθυστέρηση στα αναδρομικά των στρατιωτικών  

Την ίδια ώρα ο Πάνος Καμμένος , μιλώντας στο REAL FM απέδωσε τη καθυστέρηση για τα αναδρομικά των στρατιωτικών στους συναδέλφους του της Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη.

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάθε χρόνο, τα χρήματα αυτά τα εξασφαλίζει και τα βάζει στο λογαριασμό, στον κωδικό που πρέπει να δοθούν, αλλά δυστυχώς το μισθολόγιο των στρατιωτικών συνδέεται με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου εκεί δεν έχουν βρεθεί τα χρήματα αυτά για να δοθούν».  

Γεωργιάδης: Ποιος κοροϊδεύει τελικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

Άμεση ήταν η αντίδραση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε:

«Επειδή δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Kαμμένος είπε ανερυθρίαστα ψέματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, παρακαλούμε να μας υποδείξει σε ποιον κωδικό του προϋπολογισμού αναφέρεται ώστε να ελέγξουμε την αλήθεια των λεγομένων του», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Επίσης, ρωτούμε τους κ. Τόσκα και Κουρουμπλή, ως αρμοδίους Υπουργούς των Σωμάτων Ασφαλείας, αν συμφωνούν ότι ευθύνονται οι ίδιοι που οι ένστολοι δεν πληρώνονται τα αναδρομικά όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος. Ποιος κοροϊδεύει τελικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;», συμπληρώνουν.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top