K. Μακρή: Λιοντάρι ο Ερντογάν στους Ευρωπαίους και… γατάκι στις ΗΠΑ!

Η Άγκυρα διεκδικεί ολόκληρη την κυπριακή ΑΟΖ

Στην πληροφορία που έχει φθάσει στο υπουργείο Άμυνας ότι η Τουρκία  θα βγάλει πλατφόρμα εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ και στο οικόπεδο 6, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα  Ζαχαρέα. Όπως συμπλήρωσε, το συγκεκριμένο σενάριο θεωρείται δύσκολο να συμβεί, «αλλά αν γίνει ειναι μεγάλη πρόκληση που θα μας φέρει απεναντι σε απρόβλεπτες εξελίξεις».

H σχολιάστρια του Star ανέφερε επίσης ότι ούτως η άλλως, με κάθε τρόπο οι Tούρκοι αμφισβητούν την κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη. «Και κοιτάξτε το μέγεθος της πρόκλησης: Η  Τουρκία θεωρεί  - αυτό λέει στα χαρτιά που καταθέτει - ότι όλη η υφαλοκρηπίδα της ανατολικής Μεσογείου μοιράζεται ανάμεσα στην Τουρκία και στην Αίγυπτο! ‘Άρα εχει κι εκείνη μερίδιο στο οικόπεδο 6» τόνισε.

Όσον αφορά γιατι διεκδικεί η Άγκυρα μερίδιο στο οικόπεδο 6 και όχι στο 10 που ειναι απο κάτω, επεσήμανε η Κ. Μακρή:   

«Γιατι στο 6 ειναι γάλλο-ιταλικές εταιρίες και ο Ερντογάν κάνει το λιοντάρι,  ενώ στο 10 ειναι η αμερικανική Exxon Mobil που ήταν πρόεδρος ο Τίλερσον, ο νυν υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ. Εκεί κάνει το γατάκι»!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε επίσης η σχολιάστρια του Star,  ο Eρντογάν επιχειρεί να υλοποιήσει  3 στόχους  ταυτόχρονα:

-Να κλιμακώσει την κόντρα του με τη Γερμανία και τη Γαλλία. 

-Να πιέσει την Κύπρο για λύση του Κυπριακού. Σήμερα ο τουρκοκύπριος ηγέτης μίλησε για ένταση τον Ιούλιο με αφορμή τις εξορύξεις. 

-Να πάρει μερίδιο απο τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top