Κ. Μακρή: Το «τόξο» Τουρκίας - Σκοπίων - Αλβανίας ανησυχεί την Αθήνα

Ανησυχία και για το προσφυγικό

Στις ανησυχίες της Αθήνας για τα όσα συμβαίνουν στο «τόξο» Τουρκίας –Σκοπίων – Αλβανίας αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

«Υπάρχει πολλή συσσωρευμένη ένταση στα Βαλκάνια και κανείς δεν ξέρει πού θα καταλήξει αυτό, αν και ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών τρέχει στα Σκόπια τη Δευτέρα για να βρεθει μια λυση. Φυσικά μας ενδιαφέρει και γιατι ειναι τα βόρεια σύνορά μας, παρακολουθούμε εδώ και καιρό το παιγνίδι των Αλβανών και οποιαδήποτε εξέλιξη θα μας επηρεάσει άμεσα» τόνισε η Κ. Μακρή.  

Η σχολιάστρια του Star πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα:

«Σε αυτή τη φάση δεν θα μπλεχτούμε καθόλου, γιατί ο Γκρούεφσκι  που φοβάται ότι αν χάσει την εξουσία θα πάει φυλακή με τα τόσα σκάνδαλα που εχει κατηγορηθεί, ειναι ικανός να μας κατηγορήσει ότι εμείς – λόγω της ονομασίας – του κόψαμε την ευρωπαϊκή προοπτική  και να μας ρίξει την ευθύνη για την διάλυση των Σκοπίων.  Γι’ αυτό και μένουμε μακριά, αφήνουμε την Ευρώπη και την Αμερική να βγουν μπροστά».  

Η Κ. Μακρή αναφέρθηκε και στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στη Μάλτα, όπου  αποφάσισαν να μην μπλοκάρουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, όπου τον τόνο έδωσε ο Γερμανός υπουργός,  ο οποίος τρέμει μην καταρρεύσει η συμφωνία για το προσφυγικό σε εκλογική χρόνια για την Γερμανία. Με αυτή  την άποψη συντάχθηκε και η Ελλάδα, έχοντας πολλές χώρες απεναντι.

Κατέληξε στο σχόλιό της για εξελίξεις:

 «Τώρα ο Ερντογάν πιθανότατα θα το θεωρήσει νίκη αυτό - ό, τι και να κάνει  η Ευρώπη τον φοβάται-  και μπορεί να αποθρασυνθεί. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top