Κ. Μακρή: Ανησυχία στην Αθήνα για τις τουρκικές προκλήσεις

Μετά την συνθήκη της Λωζάννης ο Ερντογάν αμφισβητεί και την Συνθήκη των Παρισίων για τα Δωδεκάνησα!

Την ελληνική αντίδραση και τα διαβήματα με τα οποία  απαντά η Ελλάδα  σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις για το Αγαθονήσι, όπως και την επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά  με τους  Ευρωπαίους ομολόγους του για το ίδιο ζήτημα,  σχολίασε  η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως ανέφερε η  Κ. Μακρή  «από  όλες τις  τουρκικές προκλήσεις αυτή χαρακτηρίζεται ίσως η σοβαρότερη, γιατι μιλάμε για ένα κατοικημένο νησί – εχει 200 κατοίκους – αλλά και γιατι μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης  η Τουρκία αμφισβητεί τώρα και τη Συνθήκη των Παρισίων,  με την οποία ενσωματώθηκαν  στην Ελλάδα το 1947 τα Δωδεκάνησα. Αμφισβητεί δηλαδή το δικαίωμα ενός ελληνικού νησιού να υποδέχεται τον Έλληνα υπουργό Άμυνας»!  

Όπως πρόσθεσε η σχoλιάστρια του Star,  «η ανησυχία ειναι πολυ μεγάλη ότι αυτή η ένταση με τους Τούρκους δεν θα κοπάσει απο τη στιγμή που και η Ευρώπη σκληραίνει πολυ τη στάση της, ενώ  πριν απο το δημοψήφισμα σε ένα λεονταρισμό του  ο Ερντογάν είχε πει «θα λογαριαστούμε με την Ευρώπη» , η οποία τώρα του το αντιγυρίζει και παίρνει μετρά εναντίον του».

Η Κ. Μακρή υπενθύμισε ότι  την Παρασκευή ο αρμόδιος επίτροπος Γιοχάνες Χαν έχει καλέσει στη Μάλτα τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρώπης,  με θέμα το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και  θα ειναι εκεί και ο Νίκος Κοτζιάς και ο Πάνος Καμμένος.  Κατέληξε η ίδια στο σχόλιό της:

«Οι ηγέτες της Ευρώπης βεβαίως πρέπει να πάρουν την τελική απόφαση και αν αυτό συμβεί θα του κόψουν μαχαίρι και τα 4,5 δις ευρώ  που του έχουν υποσχεθεί έως το 2010 , για την ενταξιακή του πορεία. Που σημαίνει ότι ο Ερντογάν δεν  θα το αφήσει έτσι. Και ξέρουμε πάντα πού ξεσπά και ποιος ειναι ο μοχλός πίεσής του για όλα:  Η Ελλάδα και το Αιγαίο,  γι’  αυτό και υπάρχει μεγάλη ανησυχία». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top