Στη Σύνοδο του Μπάρι τώρα οι ελπίδες για το χρέος με σύγκλιση ή όχι ΔΝΤ και Βερολίνου

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι πριν από τις 15 Μαΐου να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα και να έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις

Στη Σύνοδο του Μπάρι τώρα οι ελπίδες για το χρέος με σύγκλιση ή όχι ΔΝΤ και Βερολίνου

Σε εντατικούς ρυθμούς κινούνται ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί μετά και τις συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, αρχής γενομένης από αύριο, όποτε και αναμένονται οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει στη λήψη αποφάσεων και για το χρέος, από τη στιγμή που όλοι οι πρωταγωνιστές δείχνουν να έχουν την πολιτική βούληση να κλείσει η εκκρεμότητα του "ελληνικού ζητήματος" το συντομότερο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι πριν από τις 15 Μαΐου να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα από τη Βουλή και να έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις, ώστε να υπάρξει χρόνος να συνταχθεί πριν το Eurogroup η έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς. Εκτιμάται ότι οι συζητήσεις για το χρέος θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και στο περιθώριο της συνόδου του G7 στο Μπάρι της Ιταλίας, από τις 11 μέχρι τις 13 Μαΐου, όπου δεν αποκλείεται μάλιστα να πραγματοποιηθεί ακόμη και συνάντηση του Washington Group, αφού θα είναι παρόντες όλοι οι πρωταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης και της Κριστίν Λαγκάρντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top