Χρέος και επιστροφή θεσμών στο μενού της συνάντησης Λαγκάρντ - Τσακαλώτου

Τι συζήτησε η "σιδηρά κυρία" του ΔΝΤ με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας

Χρέος και επιστροφή θεσμών στο μενού της συνάντησης Λαγκάρντ - Τσακαλώτου

Στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που αρχίζει σήμερα στην Ουάσινγκτον, συμμετέχουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει σήμερα στο περιθώριο της συνόδου, σειρά επαφών, μέχρι αργά το βράδυ. Η πρώτη από τις τέσσερις έγινε με  την Κριστίν Λαγκάρντ, και ακολουθούν συναντήσεις με τον  Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μισέλ Σαπέν και αντικείμενο κυρίως τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και των πρωτογενών πλεονασμάτων, στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας με τους θεσμούς.

Τι είπε η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου μετά τη συνάντηση με τον Τσακαλώτο

«Συνάντησα σήμερα τον υπουργό Τσακαλώτο και την ομάδα του. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις  στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επιστροφής της αποστολής για τα δύο σκέλη του Ελληνικού προγράμματος: των πολιτικών και της ελάφρυνσης του χρέους».

Την αισιοδοξία του για ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος έως τις 22 Μαΐου εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Πιερ Μοσκοβισί, ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους  για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top