Κάτια Μακρή: ΑΝΗΣΥΧΙΑ στην Ελλάδα για τις επιθέσεις του ISIS κατά Χριστιανών

«Είναι η τρίτη επίθεση που γίνεται σε χριστιανική εκκλησία στην Αίγυπτο...»

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς διαπιστώνεται πως ο πόλεμος των τζιχαντιστών εναντίον της Δύσης, παίρνει τη μορφή του πολέμου των μουσουλμάνων από τη μία εναντίον των Χριστιανών από την άλλη. Ήδη, Έλληνες Χριστιανοί έχουν αναγκαστεί να μετακινηθούν από τις εστίες τους στις περιοχές της Αιγύπτου.

«Είναι η τρίτη επίθεση που γίνεται σε χριστιανική εκκλησία στην Αίγυπτο και ήδη ο απολογισμός έχει φτάσει τους 45 νεκρούς. Αυτό δείχνει ότι πληθαίνουν οι επιθέσεις των τζιχαντιστών σε στόχους της χριστιανικής μειονότητας» σχολίασε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, επισημαίνοντας πως η χριστιανική μειονότητα στην Αίγυπτο είναι περίπου στο 10%, δηλαδή 9.000.000 άνθρωποι.

«Δεκάδες οικογένειες έχουν αναγκαστεί τις τελευταίες εβδομάδες να φύγουν από το βόρειο Σινά, ενώ και οι ιερείς έχουν εγκαταλείψει τις χριστιανικές εκκλησίες κι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην μονή της Αγίας Αικατερίνης για να γλιτώσουν» πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

Η Κάτια Μακρή τόνισε πως όλο αυτό δείχνει ότι ο ISIS διευρύνει τον πόλεμο, όχι μόνο εναντίον της Δύσης αλλά εναντίον του Χριστιανισμού.

«Η κυβέρνησή μας, το ΥΠΕΞ, ζήτησε ήδη από την πρεσβεία της Αιγύπτου να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στην Ιερά Μονή, ενώ ανησυχεί πολύ και για κάτι ακόμα. Γιατί αυτές οι επιθέσεις στρέφονται εναντίον του προέδρου Σίσι και αν αποσταθεροποιηθεί η Αίγυπτος, η οποία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τότε ο πρώτος υποψήφιος προορισμός για να έρθουν όσοι θα φύγουν από κει για να σωθούν είναι η Ελλάδα» αποκάλυψε η Κάτια Μακρή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top