Βάκη υπέρ Μπαλαούρα: Και ο Κοραής αποκαλούσε «ψευδοθαύμα» το Άγιο Φως

Τι αναφέρει σχετικά με την ερώτησή της το 2015

Βάκη υπέρ Μπαλαούρα: Και ο Κοραής αποκαλούσε «ψευδοθαύμα» το Άγιο Φως

Τη στήριξή της στον Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με τις δηλώσεις για το Άγιο Φως εξέφρασε η Φωτεινή Βάκη, η οποία επικαλέστηκε… τον Αδαμάντιο Κοραή.

«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί "ψευδοθαύμα" που πιστεύουν "ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι' αισχροκέρδειαν"» αναφέρει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ημερησία».

Η κα Βάκη αναφέρθηκε και στην ερώτηση που είχε καταθέσει τον Μάιο του 2015 μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο -μεταξύ άλλων- για «οπισθοδρομικό έθιμο».

«Η ερώτηση εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό ως προς το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα, ενώ ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή τη διαδικασία» σημειώνει.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top