Η αξιολόγηση κρίνεται… στη Μάλτα: ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο υπουργείο Οικονομικών

Η αξιολόγηση κρίνεται… στη Μάλτα: ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει μιας συμφωνίας στο Eurogroup που θα ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Εν αναμονή του αποτελέσματος της συνεδρίασης διαμορφώνονται τρία σενάρια:

1. Πλήρης συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) ή οποία θα άνοιγε το δρόμο για τη συνολική συμφωνία (global deal) με ρύθμιση χρέους και συμμετοχή του ΔΝΤ η οποία θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα στην ελληνική οικονομία. Κάτι τέτοιο εμφανίζεται ως εξαιρετικά απίθανο για σήμερα με βάση τις δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της ευρωζώνης.


2. Προκαταρκτική συμφωνία πάνω στα βασικά μέτρα (policy package) η οποία θα ανοίξει το δρόμο για να γυρίσει η τρόικα στην Αθήνα ίσως και από την Κυριακή, ή εναλλακτικά μετά το Πάσχα, για να κλείσει με την ελληνική πλευρά sτο Hilton το Staff Level Agreement.


3. Αδυναμία εξεύρεσης λύσης στη Μάλτα η οποία θα οδηγήσει σε παράταση των διαπραγματεύσεων με εξ' αποστάσεως επαφές ως τη Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στις 21-23 Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top