ΠΡΟΚΑΛΕΙ το θρησκευτικό αίσθημα ο Μπαλαούρας: ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗ η μεταφορά του Αγίου Φωτός

Τι υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ως «κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου» αλλά και ως «αρκετά δαπανηρό έθιμο», χαρακτηρίζει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα το βράδυ της Ανάστασης.

(Υπενθυμίζεται ότι ήταν ο πρώτος βουλευτής που παραδέχτηκε ότι πήρε το επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων- είδηση που αποκάλυψε το STAR),.

«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο. Και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό κόστος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλαούρας στην εκπομπή Tatiana Live, προκαλώντας το θρησκευτικό αίσθημα πολλών χριστιανών λίγες μέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη θέση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπαλαούρας αρνήθηκε να απαντήσει. Τόνισε δε ότι δεν γνωρίζει κάτι για την σχετική ανακοίνωση, που έχει αποστείλει στα κόμματα η Ένωση Άθεων.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των Άθεων αναφέρονται τα εξής:

 «Τα τελευταία χρόνια κάθε Σάββατο πριν την Κυριακή του χριστιανικού Πάσχα μεταφέρεται αεροπορικώς στην Ελλάδα το λεγόμενο «άγιο φως» από την Ιερουσαλήμ και γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.

Η μεταφορά υποτίθεται αγίου φωτός και λειψάνων “με τιμές αρχηγού κράτους αφενός απαντώνται μόνο σε θεοκρατικά κράτη και αφετἐρου μπορούν να λογιστούν ως περιττές δαπάνες που δεν αρμόζουν στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα.

Επιπλέον, πέρυσι, χωρίς καν να τηρηθεί οιοδήποτε πρόσχημα και ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης, το καντήλι – αρχηγός κράτους ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος συνοδευόμενο από δύο υπουργούς της κυβέρνησης και άλλους αξιωματούχους.

Δεν είναι οπισθοδρομικό και υποτιμητικό για χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι η μόνη που υποδέχεται επίσημα την τουριστική ατραξιόν κάποιου πατριαρχείου στην Μέση Ανατολή;»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top