ΡΟΥΚΕΤΑ Σκουρλέτη στο STAR: Άγνωστο εάν η αξιολόγηση θα έχει κλείσει ως τον Σεπτέμβριο!

Κατηγόρησε τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για σκοπιμότητες σχετικά με τη ΔΕΗ - «Τζάμπα μάγκας ο Μητσοτάκης»

Ρουκέτα όσον αφορά την αξιολόγηση πέταξε στην εκπομπή Live U του STAR ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να δεσμευθεί για ολοκλήρωση της αξιολόγησης ακόμα και πριν τον Σεπτέμβριο, αν και η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω ωρίμανσης ομολόγων τον Ιούλιο.

«Άγνωστο αν θα κλείσει η αξιολόγηση πριν το Σεπτέμβριο. Απευχόμαστε να φτάσει ως εκεί» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως «η καθυστέρηση από τις 5 Δεκεμβρίου και μετά δεν οφείλεται στην ελληνική πλευρά».

«Η πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών έχει σταθεί στην άκρη και έχει βγει το ΔΝΤ στο προσκήνιο το ΔΝΤ, που κινείται σαν να μη λαμβάνει υπόψη του την πρώτη αξιολόγηση και τα όρια της συμφωνίας που είχαν επικυρωθεί το 2015» είπε ο κ. Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας πάντως πως «η Γερμανία δεν θέλει να έχει μεγάλα προβλήματα πριν τις δικές της εκλογές».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ότι εκπροσωπούν σκοπιμότητες σχετικά με τη ΔΕΗ.

«Τζάμπα μάγκας ο Μητσοτάκης»

Ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε και τα περί αιτήματος των δανειστών για ψήφιση των μέτρων με αυξημένη πλειοψηφία, λέγοντας πως «δεν έχουν δικαίωμα να βάζουν όρους».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως  ζητά από την κυβέρνηση να δεχτεί ό,τι ζητούν οι πιστωτές αλλά ταυτόχρονα αρνείται να ψηφίσει τα μέτρα που φέρνει η αξιολόγηση.

«Υιοθετώ την κουβέντα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι πρόκειται για τζάμπα μάγκα» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top