Διαψεύδει το ΔΝΤ τη ΒΟΜΒΑ Σαπέν: Δεν ζητήσαμε ποτέ να υπογράψει τα μέτρα η ΝΔ!

Άμεση η αντίδραση του Ταμείου σε όσα είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ- Πρώτη ανάρτηση 14:36

Διαψεύδει το ΔΝΤ τη ΒΟΜΒΑ Σαπέν: Δεν ζητήσαμε ποτέ να υπογράψει τα μέτρα η ΝΔ!

Άμεσα αντέδρασε το ΔΝΤ σε όσα είπε ο Μισέλ Σαπέν περί επίμονου αιτήματος του Ταμείου για να υπογράψει και η ΝΔ τα μέτρα που θα συμφωνηθούν μετά το 2019.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχος του ΔΝΤ που δεν θέλησε να κατονομαστεί ξεκαθάρισε ότι δεν ζητήθηκαν καμιάς μορφής διαβεβαιώσεις από την αντιπολίτευση.

Τι είπε ο Σαπέν στον Τύπο στις Βρυξέλλες

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου και σας ενημερώσαμε στο star.gr, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετέφερε στο Τύπο την πληροφορία πως το ΔΝΤ ζητάει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα σε σχέση με το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα αφορά την περίοδο μετά το 2019, δηλαδή την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως. 

Μάλιστα, ο Γάλλος Υπουργός εξέφρασε την απορία του για το «πώς είναι δυνατόν να ζητείται τέτοιο πράγμα».

«Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς του Γάλλους για ένα θέμα να ζητήσουμε τη δέσμευση της αντιπολίτευσης», είπε  σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να την δει να γίνεται κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ο Μισέλ Σαπέν έκανε λόγω για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό κάνουν παντού όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού», καθώς επίσης και για «εμμονές είπε στον συνταξιοδοτικό τομέα».
           
Προειδοποίησε δε ότι θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και κυρίως το ΔΝΤ, γιατί η περαιτέρω καθυστέρηση του προγράμματος «θα έχει επιπτώσεις για όλους, πρωτίστως για την ελληνική οικονομία, αλλά και τους εταίρους, που θα κληθούν να διασώσουν τη χώρα».

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top