Το αυστηρό μήνυμα ενότητας που στέλνει ο Κώστας Καραμανλής μέσω συνεργατών του

Τέρμα στα σενάρια από τον ίδιο και από Θ. Ρουσόπουλο, Κ.Καραμανλή jr και Β. Αντώναρο

Το αυστηρό μήνυμα ενότητας που στέλνει ο Κώστας Καραμανλής  μέσω συνεργατών του

«Όσοι θέλουν να παρουσιάσουν σενάρια σύγκρουσης ή προβλημάτων στο εσωκομματικό πεδίο της Ν.Δ να αναζητήσουν αλλού πρωταγωνιστές. Δεν είμαι διαθέσιμος» διαμήνυσε ο Κώστας  Καραμανλής, κόβοντας «μαχαίρι» κάθε είδους σκόπιμη φημολογία για τις προθέσεις του. Με τον τρόπο αυτό ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι τις  όποιες προσωπικές κινήσεις και επιδιώξεις  στο στρατόπεδο της ΝΔ, δεν μπορούν κάποιοι να τις χρεώσουν στον ίδιο. Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι παράλληλα το περιβάλλον του επισημαίνει ότι έχει άριστη συνεργασία με τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.        

Είχε προηγηθεί ο  Κώστας Καραμανλής τζούνιορ  ο οποίος  διαμήνυσε «ή με τον Καραμανλή ή με τον Τσίπρα»  βάζοντας τέρμα  σε κάθε είδους σενάρια ότι «οι καραμανλικοί ρίχνουν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ», μετά τις  δηλώσεις (Μεϊμαράκη, Βλάχου, Παπακώστα) που προβλημάτισαν το τελευταίο διάστημα  και ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους τις  αξιοποίησε το κυβερνητικό στρατόπεδο για να ενσπείρει αμφιβολίες για την συνοχή της ΝΔ,  σε συνδυασμό και με την κίνηση Τσιτουρίδη –Τσιαρτσιώνη.  

Για την τελευταία κίνηση,  ο πρώην υπουργός Επικρατείας και Καθηγητής ΜΜΕ και Επικοινωνίας στο Eυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, Θεόδωρος Ρουσόπουλος,  κατέστησε σαφές χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North της Θεσσαλονίκης, ότι η πρωτοβουλία τους  δεν έχει καμία σχέση με τον Κώστα Καραμανλή.    

Ένας άλλος κυβερνητικός  εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή,  ο Βαγγέλης Αντώναρος, διευκρίνισε μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ότι ήταν τυχαία η συνάντηση  και χειραψία  που είχε χθες με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Όπως ανέφερε, είναι  αστείο να υποστηρίζει κάποιος ότι ο Κώστας Καραμανλής  λειτουργεί παρασκηνιακα και πρόσθεσε ότι «δεν χρειάζεται δραγουμάνους».

«Είμαι στη Νέα Δημοκρατία εδώ και 40 χρόνια, στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκομαι πια στην ενεργό πολιτική. Αυτά που ακούγονται για απόσχιση του Καραμανλή από τη ΝΔ ή για ραντεβού με τον Τζανακόπουλο, είναι παραμύθια για αγρίους» τόνισε.

Δεν υπάρχει εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ, υποστήριξε από την πλευρά της ηγεσίας ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό  Σκάι. « Ο κ. Μητσοτάκης στην εσωκομματική διαδικασία, έλεγε με πάρα πολύ καθαρό τρόπο ότι στη ΝΔ δεν υπάρχουν ούτε Μητσοτακικοί, ούτε Καραμανλικοί, ούτε Σαμαρικοί, ούτε Μεϊμαρακικοί. Υπάρχει η ΝΔ, η βάση της, οι άνθρωποι που έχουν κοινές αρχές και αξίες και κράτησαν το κόμμα στα δύσκολα» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι   «εμείς θα πάμε όλοι μαζί ενωμένοι, με συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένο πλαίσιο ανασυγκρότησης της χώρας».  

Χαμηλούς  τόνους κράτησε ο Μ. Λαζαρίδης και όσον αφορά  τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη ΜεΪμαράκη. « Πρέπει να πω ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν Πρόεδρος του κόμματος, είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης, έχει τις απόψεις του οι οποίες είναι απολύτως σεβαστές. Εσωτερικά ζητήματα στη ΝΔ να μην αναζητάτε» δήλωσε.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top