4 ημέρες προθεσμία για να συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους θεσμούς!

Παρά την αισιοδοξία Τσίπρα

Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι το eurogroup της 20ης Μαρτίου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Μπερνάρ Καζνέφ. Ωστόσο,  οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς έχουν παγώσει και σε κανένα απο τα μεγάλα θέματα δεν υπάρχει συμφωνία.

Συγκεκριμένα,  4  μέρες προθεσμία έχει η κυβέρνηση καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών αποχωρούν την επόμενη Τρίτη . Το πιθανότερο είναι να χαθεί και το eurogroup 20ης Μαρτίου, παρά την αισιοδοξία του Αλέξη Τσίπρα, την οποία εξέφρασε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός στήριξε την κυβέρνηση και τήχθηκε υπέρ των ελληνικών θέσεων για τη ρύθμιση του χρέους, ενώ νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν που είχε συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο,  κάλεσε εμμέσως το ΔΝΤ να μπει στο πρόγραμμα.

Πάντως η γαλλική στήριξη έχει διάρκεια ζωής μέχρι τον Απρίλιο καθώς το ερώτημα για το τι θα βγάλουν οι γαλλικές κάλπες απασχολεί όλη την Ευρώπη. 

 Βόμβες κατά του ΔΝΤ και προσωπικά κατά του Πολ Τόμσεν εξαπέλυσε ο Γιάννης Δραγασάκης , ενώ ανώμαλη προσγείωση για την κυβέρνηση επιφύλασσε  και ο  επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ, ο οποίο δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να διαλύσει την εντύπωση ότι δεν τηρεί τις συμφωνίες». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top