Ρήγας: Η μείωση του αφορολόγητου δεν είναι φετίχ!

Άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρχει αντιστάθμισμα για τους πολίτες

Ρήγας:  Η μείωση του αφορολόγητου δεν είναι φετίχ!

«Το αφορολόγητο δεν πρέπει να πέσει, αλλά δεν είναι φετίχ εφ' όσον θα συνοδεύεται από αντισταθμιστικά μέτρα που θα ανακουφίζουν τους πολίτες», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Σκάι».  

«Δεν έχει λογική να συζητάμε θεωρητικά για το αν θα πέσει το αφορολόγητο, χωρίς να γνωρίζουμε το αντιστάθμισμα για τους πολίτες και την οικονομία» συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα , ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι ενέργειες που γίνονται έχουν ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Για το χρέος,  ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ  τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής συμφωνίας που θα συμπεριλαμβάνει την ποσοτική χαλάρωση και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα.  

«Η κυβέρνηση κατάφερε να υλοποιήσει μια πολύ δύσκολη συμφωνία, κάνοντας παράλληλα πολλά πράγματα για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος εξαθλίωσης των κατώτερων κοινωνικών τάξεων», υποστήριξε.

Επικαλούμενος τα θετικά αποτελέσματα της Eurostat και της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής, ο κ. Ρήγας υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να καθιστά εύλογες τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για προ-νομοθέτηση μέτρων.

«Η πίεση που ασκείται λοιπόν είναι αμιγώς πολιτική» ανέφερε  ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι της Ευρώπης είναι εκείνοι που ενοχλούνται από το διαφορετικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top