ΝΕΟΣ πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την Μαρέβα

Σε μήνυση κατά του Documento προχωρά η ΝΔ-Πρώτη ανάρτηση: 12-02-2017 19:01

ΝΕΟΣ πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την Μαρέβα

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento το οποίο κάνει λόγο για ύπαρξη offshore στο όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη, για την οποία δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Νέα, προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Βαξεβάνη.

«Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «το κέρδισαν επάξια καθώς ... αποκάλυψαν στοιχεία που δημόσια δηλώνει στο βιογραφικό της η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη».

«Κατά τ' άλλα, σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες» προσθέτει η Ν.Δ., ενώ καταλήγοντας, σημειώνει πως «οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί, καθώς δίνονται παρατάσεις, για να μπορέσουν οι Υπουργοί της κυβέρνησης να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις παχυλές καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας».

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη

Προηγήθηκε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ζητείται από τον πρόεδρο της ΝΔ, να δημοσιοποιήσει «το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του», με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το οποίο εμφανίζει τη σύζυγο του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, να κατέχει offshore εταιρεία συνιστά ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει επιτακτική την ανάγκη να δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.

«Η περιουσία του κυρίου Μητσοτάκη και της οικογένειας του δεν αποτελεί  προσωπικό δεδομένο. Ο επικεφαλής της Ν.Δ. οφείλει, για νομικούς και, κυρίως, για πολιτικούς λόγους να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην δημοσιοποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «η ύπαρξη σκιών για ένα τόσο σοβαρό θέμα βλάπτει εντέλει την ίδια τη δημοκρατία».

H Nέα Δημοκρατία αργότερα εξέδωσε και νέα ανακοίνωση

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καταλογίζει θράσος και άγνοια για σοβαρά θέματα στους συντάκτες των δελτίων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει: 
 
1. Δεν τίθεται θέμα υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες εντός 90 ημερών, όταν παραμένει η ίδια Αρχή Ελέγχου. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν βουλευτής, όταν εκλέχτηκε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, άρα ήδη υπέβαλλε κάθε χρόνο δήλωση πόθεν έσχες.
 
2. Το Πληροφοριακό Σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες υλοποιήθηκε, επί ημερών του κ. Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δυο χρόνια τώρα, η Κυβέρνηση, προφανώς για να τακτοποιήσουν οι δικοί της Υπουργοί τις εκκρεμότητές τους, καθυστερεί και στις 12 Φεβρουαρίου 2017 δεν έχουν υποβληθεί οι σχετικές δηλώσεις του έτους 2015. Γεγονός πρωτοφανές, που κάτι κρύβει...».

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top