Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει - Το ΔΝΤ θα μείνει στο πρόγραμμα σε ρόλο συμβούλου

Για κίνδυνο να πάει η διαπραγμάτευση ως το καλοκαίρι: «Νομίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο»

Την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου και το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα σε ρόλο συμβούλου έκανε ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας στον Real FM, απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, ενώ επιβεβαίωσε την πληροφορία περί πρωτοβουλίας Γιούνκερ για να κλείσει η αξιολόγηση και να μεταφερθεί η συζήτηση για μεσοπρόθεσμο και νέα μέτρα μετά τις γερμανικές εκλογές.

«Η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο. Η κινητικότητα του προέδρου Γιούνκερ είναι κάτι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε είναι και ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος εξελέγη εκ των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών. Αρα περιμένουμε από τους θεσμούς, οι οποίοι έχουν και τη δημοκρατική λογοδοσία στο DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας στο αν υπάρχει κίνδυνος η διαπραγμάτευση να φτάσει ως το καλοκαίρι όπου υπάρχει το ομόλογο των 7 δισ. είπε: «Νομίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε εκείνο το σημείο. Όλες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το πράγμα δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει και θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top